Kanga dve godine u Zvezdi 1

Šampion Srbije Crvena zvezda juče je promovisala veliko pojačanje za narednu sezonu.

Dres našeg najtrofejnijeg kluba u narednom periodu nosiće reprezentativac Gabona i doskorašnji fudbaler Rostova Gelor Kanga (25), koji je potpisao ugovor na dve godine uz opciju produžetka saradnje.

Još od početka prelaznog roka prioritet čelnika crveno-belih bio je dolazak ovog tamnoputog ofanzivnog veziste. Maratonski pregovori sa omalenim fudbalerom koji je prethodne tri i po sezone proveo u Rusiji konačno su urodili plodom i u LJutice Bogdana mogu da odahnu i kažu da su najveći od svojih ciljeva u vezi sa dovođenjem igrača ostvarili. Na raskrsnici između Francuske i Srbije, igrač koji je u 73 navrata nosio dres Rostova odlučio se za dolazak u Beograd, a ugovor sa ruskim timom koji mu je isticao u ponoći između četvrtka i petka bio je i poslednji čin pri okončanju dogovora.
Kanga je pre dolaska u Rusiju nastupao za gabonske klubove, što ga je preporučilo u reprezentaciju svoje države za koju je debitovao 2012. godine i zabeležio 26 nastupa postigavši jedan pogodak. Ovaj fudbaler je bio velika želja trenera crveno-belih Miodraga Božovića koji je u njemu video vođu ovog tima za naredni period, a pre svega kao igrača koji će doneti neophodan kvalitet za dostojno nadmetanje u Evropi, ali i domaćem prvenstvu.

Očekuje se da do starta drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, na našem najvećem stadionu kompletiraju transfere Argentinca Pabla Mučea i srpskog internacionalca Milana Mitrovića, nekadašnjeg defanzivca Rada koji je prethodnih nekoliko sezona nosio dres turskog Mersina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari