"Brz oporavak, Danile": Opet neočekivani polufinalni par u Madridu, masters svakako dobija novo ime među finalistima (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

I ove godine, kao i prošle, turnir iz masters serije na šljaci u Madridu ima jedan neočekivani polufinalni par.

U petak će se sastati Kanađanin Feliks Ože-Alijasim (35. na svetskoj listi) i Čeh Jirži Lehečka (31).

Ko pobedi, biće prvi put u finalu na masters turiru.

Lehečka, prvi češki teniser u polufinalu u Madridu posle Tomaša Berdiha 2015 (poraz protiv Španca Rafaela Nadala), i inače je prvi put u polufinalu te kategorije.

Ože-Alijasim je bio među četiri najbolja u pariskom „Bersiju“ 2022. i u Majamiju 2019, kada je prodirao iz kvalifikacija.

Kanadski igrač je ušao u polufinale u „Magičnoj kocki“ bez borbe, jer mu Italijan Janik Siner, drugi „reket“ sveta, a prvi nosilac, nije ni izašao na megdan iz opreza od povrede.

Lehečkina borba s Rusom Danilom Medvedevom u četvrtfinalu je bila polovična.

Čevtrtoplasirani na listi mu je predao meč posle prvog seta, koji je Čehu i pripao sa 6:4.

„Brz oporavak, Danile“, napisao je Lehečka na televizijskoj kameri na koju se po tradiciji na mastersu pobdnici potpisuju ili ostavljaju poruke.

 

Mimo svih očekivanja je bilo polufinale i lane.

Sreli su se „srećni gubitnik“ Nemac Jan Lenard-Štruf (65. mesto) i Rus Aslan Karacev (121), koji je krčio put iz predtakmičenja (tek drugi kvalifikant u polufinalu u Madridu, posle Francuza Fabrisa Santoroa 2002). Bila je to i repriza njihovog susreta iz finala kvalifikacija, kada je pobedio ruski igrač. Štruf mu se revanširao, ali je u odlučujućem meču njegov otpor slomio Španac Karlos Alkaraz.

U drugom polufinalu se sastaju Rus Andrej Rubljov (8) i Tejlor Fric, prvi Amerikanac polufinalista na šljaci u Madridu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari