Katai precrtao Pjunik 1foto:N.Skenderija

Vezista Crvene zvezde neksriveni optimista pred prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle četiri pobede u Superligi Srbije, sedamnaest datih i jednog primljenog gola u tih 270 minuta loptanja sa niškim Radničkim, Kolubarom, Mladošću iz Lučana i Radnikom, došao je trenutak za prvi evropski meč Crvene zvezde (3. avgust, 20.45).

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao svaki put od leta 2018. godine, s tim što ovu borbu za elitno UEFA klupsko takmičenje počinje protiv jermenskog prvaka Pjunika, a ne s nekim klubom iz Letonije, Litvanije i Kazahstana ili sa Gibraltara.

Zajednička nit su samo pobedničke prognoze u korist bivšeg svetskog i evropskog vladara sa „Rajka Mitića“, s čim se očigledno slaže i važan adut crveno-belih na sredini terena Aleksandar Katai.

– Sezonu smo startovali sa četiri pobede, na najbolji mogući način i nema razloga da tako ne nastavimo već u sredu. Očekuje nas utakmica protiv tima koji je prvak Jermenije i sigurno da neće biti lako, ali moramo da budemo realni i kažemo da na „Marakani“ ni mnogo veći klubovi ne mogu da se naigraju fudbala.

Utakmica protiv Radnika je možda bila i najbolja od starta sezone, mislim da su navijači uživali doslovno od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na krilima toga dočekujemo Pjunik. Svi smo uzbuđeni, verujem da je takvo raspoloženje i kod navijača. Očekujem zato pun stadion – procenjuje ovaj vrsni strelac i asistent.

U svetu odavno nije vest da publika dođe većinski obučena u dresove kluba kom je privržena, pa opet u Ljutice Bogdana gledaju da masovno motivišu njihove pristalice na tu vrstu odevnog stila u susretu zakazanom za 20.45.

– Fantastična ideja. Nadam se da će biti što više Kataija na tribinama. Šalu na stranu, razgovaramo međusobno o tome i oduševljeni smo. Biće to atmosfera za pamćenje i sjajna slika koju ćemo poslati – svi zvezdaši kao jedan. Verujem da će to sve biti propraćeno dobrom partijom na terenu, te da će spektakl zaista biti potpun.

Siguran sam da nas očekuje jedno lepo avgustovsko veče i da ćemo na najbolji mogući način startovati ovogodišnji evropski put – podvukao je Katai, koji sa saigračima i stručnim štabom juri još jednu grupnu fazu LŠ u poslednjih pola decenije, nakon učešća u osmini finala Lige Evrope ovog proleća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari