Zašto Milan Borjan i Miloš Degenek ne igraju za reprezentaciju Srbije? 1EPA-EFE/Rungroj Yongrit EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Milan Borjan na Svetskom prvenstvu u fudbalu brani za reprezentaciju Kanade, dok Miloš Degenek igra za reprezentaciju Australije, a razlog za to što ne nastupaju za Srbiju je poziv pomenutih selekcija, čiji pasoš imaju odmalena.

Borjan je rodom iz Knina, ali je njegova porodica morala da napusti svoj dom zbog rata koji je izbio devedesetih godina.

“Kao izbeglice iz Krajine, živeli smo u Beogradu i aplicirali za emigraciju. Za Ameriku i Australiju su nas odbili, pa smo otišli u Kanadu. Meni se, doduše, nije išlo ni u Kanadu, ali sam morao i ispalo je dobro. Svakako da postoji žal što ne branim za Srbiju. Kada sam bio u Radu, početkom 2011. godine bilo je priča da će me Pižon pozvati u reprezentaciju. Međutim, poziv nije stigao, ali jeste od Kanade. Prihvatio sam, jer sam video budućnost u toj reprezentaciji. A želeo sam da i na taj način zahvalim državi što je mojima omogućila bolji život posle preživljenih patnji“, istakao je Borjan svojevremeno u jednom od intervjua.

Iz sličnih razloga se i Miloš Degenek opredelio da nastupa za Australiju, koji je zbog rata sa svojom porodicom izbegao u Australiju.

Nakon pobede nad Tunisom Miloš Degenek je na tviteru okačio post u kome se zahvalio Australiji na novoj životnoj prilici nakon rata koji je sa svojih vekovnih ognjišta oterao mnoge Srbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari