Ništa od "obećanog" Rols Rojsa za fudbalere Saudijske Arabije 1Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Na društvenim mrežama se proširila glasina da će saudijski princ Mohamed bin Salman svakom igraču fudbalskog tima Saudijske Arabije dati Rols Rojs“ fantoma“ kao nagradu za pobedu nad Argentinom na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Napadač Saleh Alšehri i glavni trener Erve Renar, međutim, demantovali su te glasine.

Na konferenciji za medije, saudijskog fubalera Alšehrija novinar upitao o Rols Rojsu koji će navodno dobiti i koju boju će izabrati. To ne bi bio mali poklon, cena modela „fantom“ iznosi najmanje 460.000 dolara.

Igrač je rekao da glasine nisu tačne, a reporter je dodao: „Šteta je, zar ne?“

Međutim, Alšehri nije bio raspoložen za šalu.

„Ovde smo da služimo našoj zemlji i da damo sve od sebe“, rekao je on. „Dakle, to je naše najveće dostignuće.“, prenosi TBS.

Selektor Renard je takođe dao odgovor; istakao je da je važno da njegov tim ne shvata olako svoje protivnike i da nameravaju da nastave da se bore za pobede.

„Imamo veoma ozbiljan savez. Imamo veoma ozbiljno ministarstvo sporta. Nije vreme da se dobijaju pokloni u ovom trenutku. Dobili smo samo utakmicu“, rekao je selektor.

„Još uvek moramo da dobijemo veoma važne utakmice, a nadamo se još nekima. Nema ništa tačno u vezi sa ovom glasinom. Odigrali smo samo jednu utakmicu u ovom trenutku.“

Saudijska Arabija je napravila iznenađenje pobedivši Argentinu sa 2 prema 1 22. novembra zahvaljujući golovima Alšehrija i Salema Aldavsarija u drugom poluvremenu. Argentina je držala loptu u posedu 70 odsto meča i otišla je na poluvreme sa vođstvom od 1-0, ali to nije bilo dovoljno da zadrži Saudijsku Arabiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari