Ko je Strahinja Pavlović, strelac prvog gola za "orlove" na Mundijalu u Kataru: Budućnost srpske odbrane koji ne voli da se poredi sa Vidićem 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Štoper Srbije Strahinja Pavlović postigao je prvi gol za „orlove“ na ovogodišnjem Svetskom šampionatu u Kataru u remiju protiv Kameruna 3:3.

Mladi defanzivac uprkos godinama (21) odavno ne nosi epitet da je budućnost srpskog fudbala, pošto se već sad odbrana „orlova“ praktično ne može zamisliti bez njega.

Zbog načina igre uveliko ga mediji porede sa legendarnim Nemanjom Vidićem, mada on tvrdi da ne voli da sluša takve „hvalospeve o sebi“ i da je „prerano za takva poređenja“.

Rođeni Šapčanin je svoju fudbalsku priču započeo sa svega osam godina, u lokalnom klubu Savacijum (Šabac) u kome je proveo šest godina.

Sa 14 godina je došao u Partizan gde je prvo bio u Teleoptiku, a zatim 2019. godine debitovao za prvi tim crno-belih. U sezoni 2019/20 odigrao je 29 utakmica u crno-belom dresu i postigao jedan gol i odmah privukao pažnju najboljih ekipa Evrope.

Već u leto 2020. godine prešao je u Monako, ali se tamo nije najbolje snašao, pa je ubrzo otišao na pozajmicu u Serkl Briž, a zatim i u Bazel. Ovog leta je prešao u Salcburg koji je otkupio njegov ugovor od francuske ekipe. Italijanski mediji tvrde da bi već ove zime ili najkasnije narednog leta trebalo da pređe u Juventus, koji je navodno spreman da bogato odreši kesu za talentovanog štopera.

Standardno mesto u prvom timu „A“ selekcije Srbije stiče pod dirigentskom palicom selektora Dragana Stojkovića Piksija.

U igri ga krasi hrabrost i neustrašivost, a nije preterivanje ako se konstatuje da često ide glavom tamo gde niko ne bi nogom. Protivnički napadači često beže od duela sa njim na terenu i tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru više puta je viđena taktika da baš zbog Pavlovića napadaju Srbiju na kontra strani od one koju on pokriva.

Kao dečak je često biciklom dolazio na treninge, a golom protiv Kameruna ušao je u istoriju kao najmlađi strelac za našu reprezentaciju na Mundijalima od kada se takmičimo pod nazivom Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari