Kineskinje “preslišane” u velikom stilu 1Olimpijski komitet Srbije i Fonet-AP (arhivska fotografija)

Kritike selektora Zorana Terzića, javno upućene nakon neshvatljivog pada u preokretu Japana od 0:2 do 3:2 u setovima, njegove izabranice prihvatile su na najbolji način, pokazavši u poslednjem kolu grupe C da potpuno spremne dočekuju završni turnir Gan prija od 2. do 6. avgusta u Nanđingu.

Brankica Mihajlović i drugarice savladale su Kinu – 3:1 (25:21, 25:20, 18:25, 25:15) završivši prvu fazu skorom od sedma pobeda i dva poraza. Iako su još ranije obezbedile mesto na završnom turniru, na kojem će učestvovati šest reprezentacija, srpskim odbojkašicama je meč sa Kinom predstavljao i generalnu probu pred iskušenja koja ih očekuju u Nanđingu. Raznovrsnost u igri pokazana je i činjenicom da su srednji blokeri Stevanović i Rašić osvojili ukupno 23 poena.

Najefikasnija je bila korektor Tijana Bošković 22 i primač Brankica Mihajlović 21. Učinak srednjaka obično je usko povezan sa kvalitetnim prijemom, a broj osvojenih poena srednjaka jasno pokazuje da je tehničar Antonijević često mogla da bira koju će akciju izvesti. Dobre partije u grupnoj fazi predstavljaju lepu uvertiru za završni turnir, koji će ujedno biti i idealan test za predstojeće Evropsko prvenstvo.

– Meč protiv Kine odigrale smo mnogo bolje u odnosu na prethodni protiv Japana, kada smo u poslednja tri seta psihički potpuno pale. U duelu sa Kineskinjama, uspele smo da posle izgubljenog trećeg seta, odigramo bolje i mentalno odgovorimo izazovu. Do je pozitivna stvar. Dobro smo servirali u bitnim trenucima. Ovaj vikend je bio najteži gledajući rivale: Rusija, Japan, Kina. Opet, sve zavisi od nas i naše igre, atmosfera je dobra i verujem da ćemo imati šta da pokažemo i na završnom turniru – naglasila je libero Jelena Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari