Ko će kupiti Mančester junajted: Oglasio se i Ilon Mask 1Ilon Mask. Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Rok za podnošenje zvaničnih ponuda za kupovinu Mančester junajteda ističe danas, a kao jedan od mogućih kupaca poominje se i Ilon Mask, vlasnik kompanije „Tesla” i društvene mreže „Tviter”.

U trci za vlasništvo nad jednim od najvećih fudbalskih klubova na svetu, kako se spekuliše, već su milijarder Džim Retklif, vlasnik kompanije „Ineos”, ali i grupa investitora iz Katara koji su želeli da ostanu anonimni.

Britanski „Miror” je pre nekoliko dana naveo kako se među od ranije poznatim kandidatima za kupce, istaklo i ime drugog najbogatijeg čoveka na svetu, Ilona Maska.

„Miror” nije jedini britanski medij koji je preneo informaciju da se Mask interesuje za najtrofejniji klub Engleske.

Kako piše „Dejli mejl”, južnoafričko-američki milijarder je za kupovinu ovog kluba spremio ponudu od 4,5 milijardi funti.

Međutim, Rojters je danas preneo da vlasnik „Tesle” demantuje da je zainteresovan za klub koji je trenutno u vlasništvu porodice Glejzer.

„Ne kupujem nikakve sportske timove”, rekao je Mask prošle godine nakon što je njegova šala o kupovini Mančester junajteda privukla pažnju medija.

„Ipak, kada bih kupio neki tim, bio bi to Mančester junajted. Kada sam bio dete, to je bio moj omiljeni fudbalski klub”, dodao je Mask.

Rok za podnošenje prijava ističe u ponoć, nakon čega će „Rajne banka” oformiti listu potencijalnih kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari