Kod kuće je najlepše 1Foto: STARSPORT

Posle serije gostovanja, što u Evrokupu, što u regionalnom takmičenju, košarkaši Partizana će odigrati prvi meč kao domaćini u ABA ligi.

U hali „Aleksandar Nikolić“ (Arena je zauzeta) dočekaće već tradicionalno neugodnu ekipu FMP-a, koja je uz Cedevitu jedina do sada neporažena.

Ekipa iz Železnika mimo bilo čijih očekivanja, startovala je sezonu odlično. Usredsređena na ABA ligu, sa razrađenim sistemom trenera Vlade Jovanovića, rušila je redom Krku i Cibonu u gostima, te Megu i Igokeu na svom parketu. Iako nisu dovodili zvučna pojačanja, dospeli su do „titule“ najprijatnijeg iznenađenja Lige, a Aleksa Radanov proglašen je i za MVP meseca oktobra.

U ekipi se tačno zna ko šta radi, uloge su precizno podeljene, vidljiva je disciplina u oba pravca. Uz Radanova udarne igre su Jeremić i Pot, ali FMP nema problem ni sa unutrašnjom igrom.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da FMP protiv crno-belih uvek igra sa dodatnim motivom.

„Iza nas je dugačak put, zbog puno gostovanja, a ispred nas još duži put do našeg cilja. Dočekujemo FMP koji nema poraz, koji igra u ritmu jedne utakmice nedeljno, dakle ima vremena za trening i za oporavak i koji uvek igra sa dodatnim motivom protiv nas. Mi igramo pred svojim navijačima i učinićemo sve da ih pametnom igrom obradujemo“, rekao je Andrea Trinkijeri.

On je dodao da je FMP veoma talentovana ekipa koja koristi slabosti protivnika

„Otvorili su sezonu veoma dobro, dobili prve četiri utakmice i sigurno da će biti jako motivisani i da će igrati sa dosta samopouzdanja. Sa druge strane, mi moramo da iskoristimo svoje prednosti i da ih uvedemo u ritam utakmice koji nama više odgovara. Biće to teška, ali verujem i zanimljiva utakmica u kojoj nam pobeda puno znači“, rekao je Trinkijeri.

Volden leči upalu

Plejmejker Partizana, Kori Volden, propustio je meč u Limožu zbog bola u stopalu koji je osetio na šuterskom treningu na dan utakmice. Po dolasku u Beograd, Amerikanac je podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom, posle koje je dijagnosticirano da problemi sa tetivom nisu teže prirode, već se radi o upali koja zahteva terapiju. Volden će propustiti meč protiv FMP-a, a neizvestan je i njegov nastup protiv Venecije u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari