Kokoškov napustio Bogdana i Bjelicu 1Foto: FoNet

Došlo je vreme za rastanak i pripremu prvog većeg trenerskog iskušenja u evropskoj klupskoj košarci.

Igor Kokoškov, selektor Srbije, i dokazani stručnjak u NBA okvirima, posle dvadeset godina provedenih u američkoj košarci (godinu dana na univerzitetu Mizuri, ostalih 19 kao asistent u brojnim NBA klubovima i glavni trener u Finiksu u sezoni 2018/19), napustio je Sakramento Kingse posle uvodnog meča na „restartu“ protiv San Antonija. Poraz od Sparsa u Orlandu, gde se održava završnica prvenstva, bio je i poslednji meč Kokoškova u stručnom štabu Luka Voltona; nedavno potpisani ugovor sa Fenerbahčeom, na čijoj će klupi zameniti Željka Obradovića, obavezao ga je da se što pre pojavi u Istanbulu i započne pripreme za takmičarsku 2020/21.

Srpski stručnjak dobio je dozvolu Kingsa da u subotu napusti NBA balon u Orlandu, tako da će od ponedeljka započeti sa pripremom, ujedno i nastavkom formiranja ekipe za iduću sezonu.

– Želeo bih da čestitam Igoru na imenovanju za trenera Fenerbahčea i da mu se zahvalim na posvećenom vremenu Kingsima. Bio je izuzetno važan član mog stručnog štaba i njegova prirodna sposobnost da vodi naše igrače biće i dalje inspiracija našem timu da napreduje u Orlandu. Želimo mu sve najbolje – izjavio je Luk Volton, glavni trener Kingsa.

Kokoškov je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, ali se dogovorio sa istanbulskim klubom da ekipu praktično preuzme po završetku NBA sezone, s obzirom na to da je u tom trenutku imao važeći ugovor sa Sakramentom. Iako će Kingsi odigrati još sedam utakmica u Orlandu, posle poraza od Sparsa jasno je da su sebi dodatno otežali ionako težak posao da se nađu u plej-ofu, odnosnu plej-inu, pa je uprava franšize odlučila da selektora Srbije ranije oslobodi obaveza kako bi imao dovoljno vremena da spremi Fenerbahče za nastupajuću sezonu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari