Korać odveo Vojvodinu u finale Kupa Srbije 1Foto: Starsport

Novosađani se zasluženo plasirali u finale Kupa Srbije, pogotkom u nadoknadi vremena meča u Kragujevcu.

Vojvodina je prvi finalista Kupa Srbije. Novosađani su u šokantnom finipu slavili protiv Radničkog 1923, pogotkom Seida Koraća u prvom od tri minuta nadoknade drugog poluvremena.

Sjajan fudbal igraju ovog proleća Radnički 1923i Vojvodina. Ipak, od duela u polufinalu Kupa Srbije mnogo više se očekivalo, pred skoro 10.000 gledalaca u sjajnoj atmosferi na stadionu „Čika Dača“.

Oba rivala bila su suviše oprezna, u takvom odnosu snaga Vojvodina je ipak bila bolji rival. Novosađani su u prvom poluvremenu imali jednu izrazitu priliku, iz kategorije stopostotnih.

U 27. minutu posle dodavanja Kempbela, Lazarević je prosledio loptu ka Ivanoviću, čiji je udarac iz vrlo dobre pozicije odbranio Leković, na odbitak je natrčao Zadi Seri, ali je gotovo na gol-liniji loptu zaustavio Ćosić, piše Sport Klub.

Pre i posle tog detalja, vredna pomena su još dva pokušaja Kempbela, u oba navrata Jamajkanac je bio neprecizan, pa je mreža Kragujevčama, koji nisu ni šutnuli na gol Vojvodine, ostala netaknuta.

Na startu drugog poluvremena ponovo je Kempbel imao priliku, posle velike greške Mitrovića, ali jamajkanac nije očekivao loptu, ona ga je pogodila i uz mnogo sreće po domaće završila zamalo pored njihovog gola.

Kako se meč bližio kraju uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, bez preteranih uzbuđenja, a čini se da su oba trenera već počela da razmišljaju o jedanaestercima.

Ipak, nije bilo tako, u prvom minutu nadoknade posle sjajnog centaršuta Savićevića sa desne strane usamljen je na pet metara od gola ostao Seid Korać, koji je lako glavom zatresao mrežu nemoćnog Lekovića – 0:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari