Košarkaši Budućnosti izašli na parket, klub bez zvaničnog komentara 1Sa prethodnih utakmica Foto: (BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/Savo PRELEVIC/DS)

Košarkaši Budućnosti izašli su večeras na parket „Morače“, sačekali su 15 minuta, koliko je predviđeno pravilima, nakon čega su sudije konstatovale da se utakmica podgoričkog tima i Crvene zvezde neće igrati.

U hali se, iako je bilo poznato da utakmice neće biti, okupilo nekoliko stotina navijača, među kojima je bio i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, prenose Vijesti.

Iz Zvezde su ranije tražili da utakmica bude odložena zbog nestabilne političke situacije u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, što nije prihvaćeno nakon čega je odlučeno da crveno-beli ne otputuju za Podgoricu.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović izjavio je ranije danas, na vanrednoj konferenciji za novinare, da niko nije naredio da košarkaši beogradske ekipe ne putuju u Podgoricu i da klub ne želi da učestvuje u svemu što se dešava u Crnoj Gori, na osnovu procene bezbednosnog rizika.

Po pravilima, utakmica bi trebalo da bude registrovana rezultatom 20:0 za Budućnost. Upitan je šta će biti ako utakmica bude tako registrovana, Čović je rekao da ne želi o tome i da očekuje da preovlada normalan razum.

Košarkaški klub Budućnost još se nije zvanično oglasio povodom nedolaska Zvezde u „Moraču“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari