Košarkaši Crvene zvezde večeras gostuju Realu u Madridu 1KK Crvena zvezda (Arhiva) Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pobeda protiv Makabija koja je prekinula seriju od osam poraza na devet poslednjih utakmica, osokolila je košarkaše Crvene zvezde i još jednom im odškrinula vrata plej-ofa gde za tri mesta konkuriše devet ekipa.

Crveno-beli su otputovali u Madrid bez Ognjena Dobrića, Marko Jagodić Kuridža se oseća sve bolje (povreda skočnog zgloba u Istanbulu) ali neće nastupiti u ovom meču, a u pun pogon vraća se i trener Dragan Šakota. On se pre svega osvrnuo na vanredne okolnosti u kojima se održavaju sportske manifestacije, ne samo u Evroligi, već i ostalim sportovima.

„Sport je jedna od stvari koje trpe. A trpi ekonomija, trpe ljudi, mnogo je štete naneto, razume se, na svim aspektima. Ali ako već pričamo o tome dolazimo u situaciju da neka takmičenja postaju neregularna jer sada imamo veliki broj zemalja koji se odlučuju da igraju bez publike… Ne znam kako će se to završiti, nije baš prijatno“ rekao je trener crveno-belih i izneo očekivanja o utakmici u Madridu.

„Mi smo analizirali Real ovde, pričali smo dosta na tu temu, igrali smo i neke velike utakmice kao što je bila ona protiv Barselone u gostima gde nam možda niko pre utakmice nije davao nikakve šanse, pa je na kraju bilo sasvim drugačije. Treba biti spreman da se iskoristi šansa. Činjenica je da kada takvi timovi odigraju na maksimumu, onda su naše šanse umanjene. Mi možemo da kažemo za neke utakmice u ABA ligi da smo mi glavni favoriti i da od nas puno zavisi, ali ovo su ipak timovi gde mnogo više zavisi od njih nego od nas. To nas nikako ne bi trebalo sprečiti da damo sve od sebe i da se borimo. Kažem, ako se desi neka šansa, kao što je bila ona u Barseloni, očekujem da ovoga puta budemo pametniji i da odigramo tu najznačajniju odbranu dobro i najznačajniji napad pametno“ rekao je Šakota.

Vladimir Štimac naglašava da je Real bez obzira na sve favorit.

„To je Real Madrid, oni su jedni od kandidata za osvajanje Evrolige i ne mislim da će to kod njih nešto mnogo da promeni. Možda će oni biti još opušteniji zato što igraju u toj nekoj trening atmosferi i igraju na svom terenu. Kao što bi bilo sada da mi igramo ovde u „Pioniru“ protiv njih, bilo bi sigurno lakše. Tako da ne mislim da će to na njih puno uticati. Ali recimo, biće i nama lakše, mada nije tamo neka vatrena publika. Sigurno će nam biri lakše jer oni neće imati nikakvu podršku, biće prazna hala. Nemamo nikakvu prednost dakle zbog te činjenice. Oni su favoriti. Ali, mi ćemo otići i dati sve od sebe, ponavljam, borićemo se, igrati i videćemo šta će biti na kraju“ rekao je Štimac.

Ovo će biti 10. duel dve ekipe u Evroligi, madridski klub vodi 6-3 u pobedama, a u prvom meču u Beogradu Real je pobedio 75:60.

Raspored i tabela

29. kolo

CSKA – Alba 18.00

Efes – Valensija 18.30

Makabi – Baskonija 20.05

Armani – Olimpijakos 20.45

Real – Crvena zvezda 21.00

Petak

Himki – Bajern 18.00

Fenerbahče – Panatinaikos 18.30

Asvel – Zenit 20-45

Barselona – Žalgiris 21.00

1. Efes 24-4

2. Real 22-6

3. Barselona 22-6

4. CSKA 19-9

5. Makabi 19-9

6. Panatinaikos 14-14

7. Himki 13-15

8. Fenerbahče 13-15

9. Žalgiris 12-16

10. Valensija 12-16

11. Olimpijakos 12-16

12. Armani 12-16

13. Baskonija 12-16

14. Crvena zvezda 11-17

15. Asvel 10-18

16. Alba 9-19

17. Bajern 8-20

18. Zenit 8-20

Evroliga premešta mečeve iz Italije

Zbog epidemije korona virusa Evroliga je odlučila da mečeve Evrolige i Evrokupa koji je trebalo da se odigraju u Italiji do 11. aprila, premesti na druge lokacije. Utakmice Armani Milana sa Olimpijakosom (bila zakazana za sutra), Asvelom i CSKA, kao i mečevi Virtusa Bolonja i Venecije u Evrokupu odigraće se u mestima koja će Evroliga odrediti narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari