Košarkaši Partizana doživeli prvi poraz u Evrokupu 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz u Evrokupu, pošto su večeras u Beogradu izgubili utakmicu šestog kola od Venecije sa 83:69 (21:18, 16:21, 25:9, 21:21).

Uprkos ovom porazu, Partizan je zadržao prvu poziciju u grupi i neophodna mu je još jedna pobeda u poslednja četiri kola da osigura učešće u drugoj fazi takmičenja.

Crno-beli su čitavu utakmicu odigrali u kontraritmu, a ostaće zapamćeno da u trećoj četvrtini nisu uspeli da postignu nijedan koš iz igre. Svih devet, koliko su ih dali za tih deset minuta, bili su iz slobodnih bacanja.

Činilo se da će Venecija u trećoj četvrtini biti u problemu, jer je izašla iz bonusa već u prvom minutu, ali se ispostavilo da se taj rizik isplatio. Partizan je u tom delu utakmice izveo čak 16 slobodnih bacanja, ali je postigao samo devet poena.

U poslednjoj četvrtini crno-beli više nisu imali snage da pokušaju da naprave veliki preokret i mnogo pre kraja utakmice pomirili su se sa porazom. Od početka susreta moglo je da se nasluti da ovo neće biti Partizanovo veče, jer crno-beli nisu postigli koš tri minuta, pa je Venecija povela sa 13:4.

Posle tajm auta Andree Trinkjerija stabilizovana je igra u odbrani, a u napadu je pogođeno nekoliko šuteva, pa su košarkaši Partizana do kraja prve četvrtine uhvatii rezultatski priključak.

U prvih 10 minuta Partizan je imao samo jednu asistenciju, što dovoljno govori i lošoj organizaciji napada, a ni u skoku nije parirao gostima, jer je prvak Italije imao četiri uhvaćene lopte više.

Jedini koliko-toliko dobar period igre crno-beli su imali u drugoj četvrtini, kada su počeli da pronalaze neka rešenja u napadu, a u velikoj meri su pojačali igru u odbrani, ali je sve to palo u vodu u katastrofalno odigranoj trećoj četvrtini. U narednom kolu Partizan će gostovati turskom Tofašu.

Partizan: Zagorac 7, Pejdž 4, Gordić 8, Parahuski, Jaramaz 9, Miletić, Veličković, Birčević 7, Janković 2, Tomas 18, Pejners 8, Mozli 6.

Venecija: Udanoh 4, Stoun 10, Bramos 9, Tonut, Dej 13, De Nikolao, Filoj 5, Vidmar 3, Čapel 12, Pelegrino, Ćerela, Vot 27.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari