Košarkaši Zvezde izgubili od Žalgirisa 1Foto: BETA/KK CRVENA ZVEZDA mts/DS)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od litvanskog Žalgirisa sa 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13), u utakmici trećeg kola Evrolige.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 19 poena i pet skokova, a po 11 poena dodali su Dejan Davidovac i Kori Volden. Lengston Hol dodao je devet poena, a Ognjen Kuzmić osam poena uz šest skokova.

Žalgiris je predvodio Lukas Lekavičijus sa 16 poena, a dobru partiju prikazao je i Žofri Lovernj sa 12 poena i osam skokova. Rokas Jokubaitis postigao je devet poena, uz šest skokova i pet asistencija, a Marijus Grigonis i Najdžel Hejs po osam poena.

Zvezda je bolje počela utakmicu, povela je sa 9:2 i zahvaljujući dobroj odbrani čuvala prednost sve do serije Žalgirisa od 7:0 za izjednačenje 11:11. Posle toga su se ekipe smenjivale u vođstvu, a prva četvrtina završena je nerešeno 19:19.

U drugoj deonici domaći su poveli sa 29:25 „trojkom“ Voldena, ali je od tada Žalgiris zaigrao bolje, ponovo je napravio seriju 7:0 predvođen dobrom igrom u skoku u napadu pre svih Lovernja, posle čijih poena su Litvanci poveli sa 36:31. Posle koša Gebena Žalgiris je imao i sedam razlike (38:31), a domaći su do kraja poluvremena smanjili na šest razlike (33:39).

„Trojkom“ Hajnsa Žalgiris je poveo sa devet razlike u trećoj deonici, ali su crveno-beli posle toga napravili seriju 10:0 i preokrenuli na 43:42. Timovi su se posle toga smenjivali u vođstvu, ali nijedan nije uspeo da stekne prednost veću od dva poena, sa koliko je Žalgiris završio deonicu (62:60).

Žalgiris je iskoristio nešto lošiju igru Zvezde i poveo sa sedam razlike (69:62) „trojkom“ Jokubaitisa. Obe ekipe su zatim igrale izuzetno loše u napadu uz mnogo promašaja, a tek posle šest minuta bez poena, koš za domaće postigao je Lojd za 64:69.

Zvezda je posle toga zaigrala bolje u odbrani i prišla na 67:69, a zatim je oba puta sa penala bio precizan Lekavičijus i vratio je prednost od četiri poena. Posle neupešnog napada Zvezde, u samoj završnici dva poena sa linije za slobodna bacanja postigao je Grigonis i obezbedio pobedu Žalgirisu.

Posle tri kola Zvezda ima pobedu i dva poraza, a Žalgiris je ostvario sved tri pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari