Kris Pol velika želja Finiksa 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Draft 18. novembra, pa početak prelaznog roka samo dva dana kasnije, predstavljaće uvertiru procesa kod većine NBA timova, tokom kojeg će formirati ekipe za narednu sezonu, čiji je start dogovoren za 22. decembar.

I dok se američki mediji prevashodno bave Janisom Adetokunbom i njegovom odlukom da li će karijeru produžiti u Milvokiju ili se odlučiti za seldbu u Dalas ili Los Anđeles, prvih dana „fri edžensija“ u etar bi mogao da bude izbačen Kris Pol, dokazani plejmejker Oklahome koji je velika želja Finiks Sansa.

Prema informacijama Adrijana Vojnarovskog, novinara „ESPN“ koji godišnje ima garantovanih milion i po dolara, Finiks i Oklahoma su već započeli pregovore u vezi sa potencijalnim trejdom iskusnog organizatora igre i predsednika sindikata igrača.

Oklahoma je raspoložena za trejd; mladi Gildžijus-Aleksander, kao i Denis Šruder pokazali su tokom prethodne sezone da su vrlo umešni u organizaciji igre, pritom garantovana plata za naredne dve takmičarske godine samog Pola od astronomskih 85,5 miliona dolara u velikoj meri opterećuje budžet Tandera.

U budžetu za plate u narednoj sezoni Sansi imaju prostor „težine“ preko 20 miliona dolara.

Istovremeno, Pol je u Nju Orleansu 2010. i 2011. sarađivao sa trenerom Sansa Montijem Vilijamsom koji je hvalio njega i igru Finiksa u poslednje vreme.

„Njegov košarkaški um… Uzbuđivalo me je dok je pred utakmice crtao akcije“, govorio je pred decembarski okršaj Oklahome sa Sansima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari