Kvalifikacije za OI previše blizu 1Foto: Starsport

Pokušao je sve; čak i da grubim faulom, okarakterisanim isključujućom ličnom greškom, prodrma saigrače, ali nije vredelo.

Denver je posle četvrtog meča (125:118) „počišćen“ od Finiksa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, što možda i nije realan odnos kvaliteta, ali je činjenica da su Sansi bili bolji i zasluženo prošli u finale.

Nikola Jokić je generalno pružio slabije partije u poređenju sa serijalom protiv Portlanda, na startu plej-ofa, međutim upravo završena sezona, za njega je najbolja u karijeri, zaokružena priznanjem MVP regularnog dela.

Na redu su izazovi u reprezentaciji Srbije, a negde i očekivano, Jokić je odmah posle četvrtog meča istakao da nije siguran u to da će selektoru Kokoškovu biti na raspolaganju za kvalifikacioni Olimpijski turnir koji startuje 29. juna.

Jokić je cele sezone, insistirajući na tome da odigra svaku utakmicu regularnog dela, predvodio Nagetse; faktički od decembra 2017. nije propustio nijedan meč ekipe iz Kolorada i gledano iz te perspektive, njegov odgovor odmah posle četvrtog susreta sa Sansima delovao je potpuno logično.

Kvalifikacioni Olimpijski turnir počinje za dve nedelje i Jokić nije siguran da će biti spreman da se odazove pozivu Igora Kokoškova.

– Ne znam. Tek sam završio NBA sezonu, tako da ne znam – iskren je bio Jokić.

Uprkos eliminaciji od Finiksa 4-0, Jokić je izuzetno zadovoljan pruženim kvalitetom Nagetsa tokom sezone, čak i u plej-ofu.

– Bila je izvanredna sve do poslednje četiri utakmice. Naravno da nije završeno kako smo želeli, eliminisani smo, ali je ceo tim napustio teren podignutih glava. Nekad morate da prihvatite da vas je neko drugi pobedio. Pokušaćemo da budemo bolji, da ne mislimo previše o ovom meču, jer ništa ne možemo da promenimo – istakao je srpski centar, osvrnuvši se i na činjenicu da tokom sezone nije propustio nijedan meč.

– Bila je teška sezona, zbog maski, protokola, testova, manje utakmica nego inače. Naravno, plaćeni smo da igramo često; to ne bi trebalo da nam bude problem, ali opet, dosta je minuta na visokom nivou, tako da puno toga utiče na igrače. Pamtiću ovu grupu igrača po tome što nikad ne odustaje. Svi su pokušali da unaprede organizaciju. To je način razmišljanja. A naravno da ne možemo da budemo šampioni ako igramo ovako. Moramo da imamo mentalitet pobednika – zaključio je Jokić u jednom od poslednjih obraćanja pre povratka za Srbiju.

Nisam smeo da udarim Pejna

Nikola Jokić je svom silinom želeo da loptu izbije iz ruku Kamerona Pejna, međutim u momentu kada je zamahnuo, zakačio ga je po licu što su sudije okarakterisale kao nedozvoljen kontakt težine isključujuće lične greške.

„Napravio sam jak faul. Da li sam ga udario ili ne – ne znam. Ako jesam, izvinjavam mu se, nisam želeo da ga povredim. Gledao sam nastavak meča iz svlačionice, da se malo smirim. Desilo se šta se desilo, štagod da pričam neće se ništa promeniti. Saigrači? Nemam šta da im kažem, dobro znaju sve. Ono nisam smeo da uradim, izvinjavam se, ali se dešava“, objasnio je Jokić razloge takvog poteza.

Teo dolazi, Raduljica upitan

Reprezentaciju Srbije na kvalifikacionom Olimpijskom turniru predvodiće najverovatnije Miloš Teodosić, koji je već stigao u Beograd i pred odlazak na mini-odmor nakon nedavno osvojene titule u Italiji sa Virtusom, pozdravio se sa već pristiglim reprezentativcima. Sa selektorom Kokoškovim dogovorio se da se saigračima priključi neposredno pred polazak na Akropolis kup u Atini. Nažalost, posle Jaramaza, Gudurića i Nedovića, izvesno ni Miroslav Raduljica neće moći da nastupi na predstojećem turniru zbog problema sa stopalom. Povreda nije teže prirode, ali je pitanje da li vredi rizikovati sa nastupom iskusnog centra u okolnostima kada sigurno neće biti potpuno fit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari