L. A. Lejkersi se plasirali u finale Zapada posle 10 godina 1Foto: EPA-EFE/ JUSTIN LANE

Los Anđeles Lejkersi prvi su finalisti plej-ofa u zapadnoj konferenciji NBA lige, jer su u petom meču serije protiv Hjuston Roketsa slavili sa 119:96 i sa ukupnih 4:1 prošli dalje.

Biće to prvo finale Zapada za tu franšizu posle čak 10 godina i prvo finale Zapada za Lebrona DŽejmsa, koji je do sada u karijeri nastupao samo na Istoku, u dresu Majami Hita i Klivlend Kavalirsa.

Utakmica je rešena već u prvoj četvrtini koju su Lejkersi dobili 35:20 i dvocifrena razlika bila je smanjena samo u trećoj deonici kada su „rakete“ prišle na sedam poena zaostatka (61:68). Usledila je, ispostavilo se, pobednička serija Lejkersa 15:0 i ubrzo je na semaforu pisalo 83:61.

Najefikasniji na meču ponovo je bio DŽejms Harden sa 30 ubačenih koševa i šest skokova, ispratio ga je samo Grin sa 13 poena i to nije bilo dovoljno da Hjuston ostane u igri. Lebron DŽejms je imao 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija i posle meča je bio nedvosmislen bez pokušaja da bude lažno skroman.

„Imam ime i staž u ovoj ligi, postigao sam neke stvari. Kada odlučim da dođem u neki tim, to sa sobom nosi neke odgovornosti. Moje ime dolazi sa pobedama. Ja preuzimam odgovornost za pobeđivanje, pre svega. Razumem kako su se osećali navijači Lejkersa u poslednje vreme. U protekloj deceniji nismo bili u plej-ofu praktično i nismo se borili za titulu. Preuzeo sam odgovornost da to ispravim. Svi smo se ovde okupili zbog titule. Hranimo jedni druge energijom i to je najvažnije za uspeh našeg kluba“, rekao je posle meča DŽejms.

Kod Lejkersa Kuzma je ubacio 17, Moris 16, Deni Grin 13, a Dejvis 13 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Lejkersi u finalu čekaju pobednika serije između Denver Nagetsa i Los Anđeles Klipersa gde je šesti meč igran sinoć.

Nova sezona tek posle Božića

Nova sezona u košarkaškoj NBA ligi neće početi pre 25. decembra, obavestili su čelnici lige upravni odbor. Start nove sezona bio je planiran za 1. decembar, ali očigledno je da se to neće desiti pre Božića. NBA će pomeriti i draft za 2020.godinu, koji je trebalo da se održi u junu, ali je zbog panemdije koronavirusa pomeren na 16. oktobar, a potom na 18. novembar. Pomeranjem drafta NBA i sindikat igrača imaće vremena za unošenje nekih amandmana u kolektivni ugovor i dogovore oko plata za sezonu 2020/21, prenosi ESPN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari