Lagano zagrevanje pred Evropu 1Foto: Starsport

Pre nego što naredne nedelje u četvrtak provere gde se nalaze u poređenju sa ostalim evropskim klubovima Crvena zvezda i Partizan imaće lagano zagrevanje u okviru 8. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli gostuju danas u Ivanjici Javoru (19:00h) a dva sata kasnije crno-beli dočekaće Mladost na svom stadionu. Protivnici večitih u ovom kolu nisu imali dobar početak sezone – ekipa iz Ivanjice upisala je samo jednu pobedu, uz jedan remi dok Lučanci imaju trijumf više, tako da Crvenu zvezdu i Partizan u poređenju sa evropskim rivalima u domaćem prvenstvu očekuje lako zagrevanje. Oba trenera ipak ističu važnost domaćih utakmica, objašnjavajući da nema lakih protivnika.

– Moramo da budemo koncentrisani na prvenstvo isto kao i na Evropu. Drugačije bi bilo samoubistvo jer je prva naredna najbitnija. Nemamo alibi zbog neke utakmice. Pauza nam je prijala, sad se okrećemo utakmici sa Javorom. Radio sam tamo i to je jedan jako dobar klub, neugodan domaćin. Biće izuzetno teško – kazao je Milojević, dodajući da je veoma važno što je ekipa popunjena na svim pozicijama tako da može da rotira i odmara fudbalere. Prvi čovek Zvezde takođe ističe da ima strpljena za sve igrače, uključujući i Rikardinja, koji je izgubio mesto u prvom timu.

Lagano zagrevanje pred Evropu 2

– Što se Rikardinja tiče, to je kao kada imate dete, morate da mu date podršku. NJegovo znanje nije sporno, pravi je profesionalac i timski igrač i moramo da budemo strpljivi – rekao je Milojević.

Da prvenstvo mora biti prioritet misli i Miroslav Đukić, ističući da Mladost „teška i tvrda ekipa“, odnosno da je bitno pobeđivati. Za razliku od Milojevića, trener Partizana ima većih problema sa povređenim igračima, pa je tako gotovo izvesno da Nebojša Kosović neće igrati do kraja 2017, a utakmicu domaćeg prvenstva propustiće i Sejduba Suma zbog povreda, kao i Milan Radin zbog kartona. Ipak, Đukića raduju pojačanja Zoran Tošić i Nemanja Antonov.

– Tošić je spreman da igra. U četvrtak smo svi bili oduševljeni njim. On je veliko pojačanje. Nemanja Antonov je ozbiljan igrač. Stručni štab ima slatke muke, imamo tri ozbiljna igrača na toj poziciji. To nam daje opciju i da odmaramo, rotiramo igrače, biramo rešenja… – kazao je Đukić.

Za trenera crno-belih ipak i dalje je glavno pitanje dolazak nekadašnjeg igrača Zvezde Ognjena Ožegovića.

– Stvorila se nepotrebna i veštačka frka. Pa i ranije su igrači prelazili iz Crvene zvezde u Partizan. Mi u ekipi imamo tri crnca i jednog muslimana. Ovo je 21. vek… Ognjen Ožegović je naš i želi da postane ozbiljan igrač. Ja skidam tenziju sa njega. Ovde nema tenzija, tako i nastavljamo šampionat. Želimo iz mirnoće da pravimo dobre rezultate – kazao je crno-beli trener.

Pred osmo kolo Crvena zvezda zauzima prvo mesto na tabeli sa šest pobeda i jednim remijem dok je Partizan na 6. mestu sa 13 bodova.

BATE zabranjena tema

Vladan Milojević nije želeo da komentariše evropskog protivnika Bate Borisov, sa kojim igra u četvrtak. „BATE je za nas zabranjena tema, samo razmišljamo o Javoru. Sledi nam jako zahtevan period gde ćemo igrati sve vreme nedelja-četvrtak. Dobro je za igrače da imaju često utakmice, pošto više vole da igraju nego da treniraju“, kazao je Milojević.

Večiti kažnjeni zbog divljanja navijača

Crvena zvezda i Partizan moraće zajedno da plate 700.000 dinara zbog ispada navijača, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Klub iz LJutice Bogdana kažnjen je sa 300.000 dinara jer su navijači koristili pirotehnička sredstva tokom derbija protiv Partizana, kao i na mečevima sa niškim Radničkim, Čukaričkim i Bačkom, a ekipa iz Humske sa 400.000 dinara zbog paljenja stolica i baklji, odnosno zbog loše organizacije meča sa Voždovcem. Pored njih, Zemun će morati da plati 200.000 dinara zbog neprimerenih transparenata na utakmicama Superlige, uz dva meča bez prisustva navijača na gostovanjima. Zbog vređanja sudije Milorada Mažića Vojvodinu čeka kazna od 150.000 dok će isto toliko platiti i dosadašnji predsednik Nadzornog odbora novosadskog kluba Dragoslav Vuković.

Jević novi trener Radničkog

Nakon odlaska Petera Pakulta na čelo Radničkog iz Niša došao je Ivan Jević. Četrdesetdvogodišnji trener prethodno je vodio omladince Brodarca sa kojima je osvojio Prvenstvo Srbije. Radnički je trenutno peti na tabeli sa 14 bodova, i danas protiv Bačke, koja je na začelju, ima priliku da uveća bodove.

Raspored i tabela

Mačva – Čukarički sinoć

OFK Bačka – Radnički 16:00

Borac – Zemun 19:00

Javor – C. Zvezda 19:00

Radnik – Rad 19:00

Spartak – Napredak 19:00

Partizan – Mladost 21:00

Nedelja

Voždovac – Vojvodina 19:00

Tabela:

C. Zvezda 16

Vojvodina 15

Spartak 14

Voždovac 14

Radnički N. 14

Partizan 13

Napredak 10

Čukarički 10

Mačva 9

Mladost 8

Zemun 8

Rad 7

Radnik 6

Javor 4

OFK Bačka 4

Borac 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari