Lajović i Krajinović motivisani pred Dejvis kup meč sa Uzbekistanom 1

Dejvis kup selekcija Srbije pod budnim okom selektora Nenada Zimonjića priprema se za meč kvalifikacija Svetske grupe sa Uzbekistanom 1. i 2. februara 2019).

Prvi i drugi reketi naše reprezentacije Dušan Lajović i Filip Krajinović (72. na ATP listi) zadovoljni su kako protiču pripreme za ovaj duel.

Vođa „mladih lavova“ srpskog tenisa Lajović (42. na ATP listi) za Dejvis kup ekipu imao je vatreno krštenje u Nišu protiv Švedske februara 2012. kada je u petom meču savladao Filipa Prpića. Meč u Novom Sadu (prvo kolo Svetske grupe 2014. Srbija – Švajcarska) Lajoviću donosi ulogu prvog reketa Srbije u ovom susretu, važan poen Srbiji 2014. doneo je za opstanak u Svetskoj grupi u susretu sa Indijom. Dušan je od debitantskog meča do sada odigrao 16 mečeva u Dejvis kupu i zabeležio devet pobeda. Vreme je za novi sjaj u nacionalnom dresu.

– U Taškent smo stigli u nedelju posle podne. Zadovoljni smo uslovima, podlogu su prilagodili sebi, ali imamo vremena da se naviknemo na nju. Atmosfera je kao i uvek dobra. Drago mi je što se nalazim u reprezentaciji i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo ovo prvo kolo tj. kvalifikacije, kako se to sada naziva i da ćemo se naći na završnom turniru u Madridu što nam je svakako cilj. Došli smo kao favoriti na papiru, ali sada je potpuno novi format, mečevi se igraju umesto na tri na dva dobijena seta tako da je pritisak još veći i mislim da će biti vrlo bitno da povedemo što ranije, nadam se odmah posle prvog dana. Videćemo ko će da igra singl mečeve, to je na selektoru da odluči, ko god da bude igrao, verujem da može da donese pobedu timu – istakao je prvi reket srpske selekcije Lajović.

Velika radost za srpski tim je povratak Krajinovića (72. na ATP listi) . Za Dejvis kup tim Srbije debitovao je u meču sa Švajcarskom (prvo kolo Svetske grupe 2014. u Novom Sadu) gde je doneo pobedu, ali najvažniji reprezentativni meč odigrao je u Indiji (septembar 2014) gde je doneo odlučujući poen Srbiji u meču za ostanak u Svetskoj grupi. Krajinović je poslednji put bio deo tima koji je odmerio snage sa selekcijom Francuske u Lilu u polufinalu Dejvis kup Svetske grupe 2017, a nakon toga je usledila pauza zbog povreda. Filip je od debitantskog meča do sada odigrao devet mečeva u Dejvis kupu i zabeležio četiri pobede. Krajinović koji je bio 26. na svetu i koji iza sebe ima i finale jednog od najprestižnijih turnira na svetu – Mastersa u Parizu sjajnim partijama u Melburnu na Otvorenom prvenstvu Australije 2019. gde je igrao treće kolo glavnog takmičenja najavio je blistavu sezonu.

– Atmosfera je uvek dobra kod nas, jedva smo čekali da se svi okupimo, družimo i da treniramo zajedno. Što se tiče podloge, ona je veoma brza, a uslovi su prilično teški jer je mala nadmorska visina, ali bićemo spremni. Treniramo dobro što je najbitnije i očekujemo pobedu. Dani provedeni u reprezentaciji za mene su uvek posebni, jer to što mi imamo u timu, taj bratski odnos, ta energija i taj kolektivni duh, to nema nigde. Uvek dobijem poseban motiv, novu snagu i energiju kada sam u Dejvis kup timu, i uvek je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. U formi sam i inspirisan da ove sezone odigram svaki turnir maksimalno što mogu i da godinu završim sa najboljim rangom do sada. Želim da napadnem i rang top 20. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti“ – zaključio je Krajinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari