Važna pobeda Partizana protiv Spartaka u Subotici 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš vodio je svoj tim do nove pobede u domaćem šampionatu.

„Crno-beli“ su bili bolji od Spartaka u Subotici 2:1.

Stegnuto su gostujući igrači ušli u meč, pa je Spartak prvi zapretio u 24. minutu, ali nije bio veće opasnosti po  viceđampiona Srbije.

U smiraj prvog poluvremena Partizan je poveo.

Kvinsi Menig je fantastično proigrao Rikarda, koji je lako izbegao ofsajd zamku, pobegao je čuvarima i potom rutinski preciznim udarcem savladao Dubljanića – 0:1.

Mogao je na startu drugog poluvremena Partizan da duplira prednost, ali je Belić loše zahvatio loptu u šesnaestercu Subotičana. Kad već to crno-beli nisu učinili, domaći su izjednačili u 54. minutu.

Veliki posao odradio je Luka Bijelović na desnoj strani kaznenog prostora, izbacio Šimuru, koji je prosledio loptu do Stanića, čija lopta je sa 12 metara odsela u mreži Popovića – 1:1.

Sjajnu priliku za Partizan imao je kapiten crno-belih u 61. minutu, posle ubacivanja Natha Urošević je zahvatio loptu glavom i pogodio stativu. Bila je to ipak samo najava onoga što će se dogoditi koji minut kasnije.

Tačnije, u 67. minutu, kad je strelac ponovo bio Rikardo Gomeš. Golu napadača sa Zelenortskih ostrva prethodio je dobar prodor Jovića, mladi vezista crno-belih je šutirao, Marinković je uspeo da ga izblokira, ali se na pravom mestu u pravo vreme našao upravo Rikardo, koji je loptu lako ubacio u tada već nebranjenu mrežu – 1:2.

Nedugo potom, žestoko je Kristijan Belić startovao na Bijeloviću, a sudija Živković mu je oprostio drugi žuti karton. Da se radilo o evropskoj utakmici, gotovo sigurno bi vezista Partizana bio isključen u 73. minutu.

Osetio je to i Petrić, koji je minut kasnije povukao Belića iz igre, na teren je poslao Fejsu, a Natha je zamenio Baždar. Prethodno, u 62. minutu u igru su ušli Jović i Andrade, umesto Meniga i Traorea.

Do kraja meča viđena je i povreda Andradea, koji je u 85. minutu zbog povrede zadnje lože morao van terena, zamenio ga je mladi Mihajlo Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari