Leteći start srpskih strelaca u Solinu 1Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strelci osvojili su danas pet zlatnih medalja na tradicionalnom turniru „Salona DC Open“ u Solinu, ana pobedničko postolje u popeli su se Damir Mikec u kategoriji pištolj, Andrea Arsović i Milutin Stefanović u kategoriji, muška ekipa u kategoriji pištolj, ženska ekipa puškom i Teodora Vukojević puškom u juniorskoj kategoriji puškom.

Takmičarke iz Srbije su dominirale u takmičenju puškom, a Andrea Arsović osvojila zlato sa 250,8 krugova, dok je srebro pripalo Teodori Vukojević, koja je bila najuspešnija u kvalifikacijama, pogodivši 629,7 krugova, što jojo je doneo pobedu u konkurenciji juniorki, saopštio je Streljački savez Srbije.

Treće mesto u takmičenju omladinki pripalo je Emiliji Ponjavić iz SD „Dragan Jevtić Škepo“, a ženska ekipa Srbije, u sastavu Vukojević, Arsović, Ponjavić, je ubedljivo trijumfovala u ekipnom plasmanu.

Osvajač olimpijskog srebra Damir Mikec opravdao je ulogu favorita u gađanju vazdušnim pištoljem i pobedio ispred kolege iz reprezentacije Duška Petrova.

I u takmičenju muškaraca pištoljem, Srbija je došla do ekipnog trijumfa, kojem je najviše doprineoPetrov, najprecizniji u kvalifikacijama. Uz njega i Mikeca, u ekipi je bio Branislav Parezanović.

Turnir se završava u nedelju, a poslednjeg dana na programu je Otvoreno prvenstvo Solina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari