Liga Evrope: Viktorija eliminisala Partizan iz daljeg takmičenja 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Viktorije iz Plzenja pobedili su Partizan sa 2:0 u revanš susretu šesnaestine finala Lige Evrope.

Tako su ukupnim rezultatom 3:1 izbacili srpskog šampiona iz daljeg takmičenja, iako su na 1:0 za protivnika „crno-beli“ imali nekakve šanse za povratak u meč, a najbolju nije iskoristio Sejduba Suma kada je u 86. minutu sa nekih dvadeset metara šutirao preko gola Aleša Hruška. 

Ali to je praktično bila jedina šansa vredna pomena u bledunjavoj igri izabranika Miroslava Đukića, pa se zato i ne može reći da nezasluženo nisu prošli dalje fubaleri Pavela Vrbe, iako nisu pokazali igru koja je ikoga očarala u ova dva meča.

Tako se i Crvena zvezda i Partizan okreću domaćem šampionatu, a sezona u Evropi im može biti podstrek za dalja učešća u najkvalitetnijnim klupskim evropskim takmičenjima u budućnosti.

Očito da su za ista potrebna i veća ulaganja u timove, „duže“ klupe i kvalitetniji stranci koji mogu parirati protivnicima u Evropi, a velika očekivanja sprske fudbalske čarsije biće položena u naredni prelazni rok kada će beogradski „blizanci“ morati da ulože značajna finansijska sredstva, ako žele da nadmaše ovosezonske rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari