Foto: STARSPORT

Na taj način Srbija je prva u svojoj grupi C sa sedam bodova, a prate je Rumunija sa pet, te Crna Gora sa četiri boda, dok je Litvanija bez bodova.

Utakmica je na momente delovala kao prijateljska, a Srbija je bila nešto bolji rival u prvih 45 minuta, dok je drugi period igre pripao domaćim igračima.

Ipak, golman Srbije Marko Dmitrović je u nekoliko puta odlično reagovao, pogotovo nakon udaraca Fatoša Bećiraja iz daljine, a potom su „Orlovi“ u 80. minutu organizovali brzu akciju po levom boku, nakon koje je Andrija Živković ubacio po zemlji u kazneni prostor protivnika, Sergej Milinković-Savić ju je samo preskočio i na taj način potpuno zbunio protivničku odbranu, a napadaču Srbije Aleksandru Mitroviću je ostao samo lakši deo posla – da sa deset metara matira nemoćnog Danijela Petkovića.

Foto: STARSPORT

Prethodno je u 18. minutu najbolji igrač Srbije Aleksandar Mitrović pogodio sa „bele tačke“, nakon što je u prodoru Milana Rodića srušio Filip Stojković u svom kaznenom prostoru.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu za Srbiju propustio je kapiten Dušan Tadić kada je nakon jedne kontre Aleksandra Mitrovića sam izbio ispred Danijela Petkovića, lobovao ga, ali je lopta završila pored gola Crne Gore.

U narednom kolu Srbija gostuje Rumuniji u Bukureštu, a taj meč je na programu u nedelju u 15 časova.