Liga nacija: Remi Srbije i Rumunije 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Fudbaleri Srbije i Rumunije odigrali su nerešeno 0:0 u četvrtom kolu Lige C Lige nacija i tako ostavili otvorenu borbu za prvo mesto u grupi za sredinu novembra kada su na programu poslednja dva kola u ovom takmičenju.

Srbija je bila bolji rival na ternu, propustila je nekoliko stopostotnih šansi, penal u 45. minutu, a u drugom delu igre je igrala i sa igračem više, no sve to joj i nije bilo dovoljno da upiše novu poebdu u ovom takmičenju.

Prvu izglednu priliku za Srbiju propustio je napadač Aleksandar Mitrović kada je u jednom naapdu sjajno izneo loptu do ivice protivničkog šesnaesterca, šutirao po zemlji, ali i poslao loptu pokraj leve stative gola Ćiprijana Tatarušanua.

Potom je usledila inicijativa Srbija koja je u izuzetno kvalitetnu šansu dovela Mijata Gaćinovića, ali je krilni napadač posle jednog centaršuta šutirao pored gola protivnika, iako je bio usamljen u kaznenom prostoru protivnika.

U 45. minutu lopta se pomalo srećno odbila do Mijata Gaćinovića u šesnaestercu protivnika, njega je srušio Gabrijel Tamaš, a penal je očajno izveo Dušan Tadić, propustivši izglednu priliku da dovede Srbiju do prednosti.

U drugom poluvremenu Srbija je imala inicijativu, ali i nije zatresla mrežu Tatarušanua.

Izveli su „Orlovi“ čak 11 kornera na ovoj utakmici, ali nijedan nije ozbiljno zabrinuo odbranu Rumunije.

Sa druge strane domaćin je u drugom poluvremenu igrao organizovano u odbrani, a u napadu su samo jednom šutirali ka golu Predraga Rajkovića.

U drugom meču grupe večeras se u 20:45 sastaju Litvanija i Crna Gora.

Tabela

Srbija 8

Rumunija 6

Crna Gora 4

Litvanija 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari