Lojd i O'Brajant sve uprskali 1Foto: Twitter/KK Crvena Zvezda

Mučili su se večeras crveno-beli gotovo celu utakmicu da pronađu šut sa distance (5/21), rezultatski opstajali solidnim defanzivnim rešenjima i pametnom igrom pod košem.

Taman kada se činilo da će sredinom četvrte deonice napokon nadmudriti Makabi, Lojd i O Brajant su u poslednja tri minuta meča u Tel Avivu praktično uprskali i obesmislili sve ono dobro što su uradili u drugom poluvremenu.

Ishitrenim šutevima, nepromišljenim pasovima direktno su kumovali ukupno osmom, odnosno trećem uzastopnom porazu u Evroligi (81:76).

Svesni su bili u taboru crveno-belih da se košarkaši Makabija najkomotnije osećaju igrajući u visokom ritmu, forsirajući realizaciju u fazi tranzicije.

Do poluvremena, Zvezda je domaćinu dopustila 11 poena u datom segmentu, međutim gro problema imala je u protivničkoj centarskoj liniji, pogotovo kada je Teri trebalo da čuva Hantera: brži i okretniji, centar Makabija u kratkom periodu nanizao je sedam poena, uglavnom realizujući ih u direktnim duelima sa Zvezdinim Amerikancem.

Sa Voldenom na jedinici, kao primarnim rešenjem u odsustvu povređenog Hola, crveno-beli su veoma dobro izgledali, vešto čitajući defanzivne propuste i kašnjenja u preuzimanju, uglavnom u reketu Makabija.

Promenom startne petorke, odnosno ubacivanjem Ročestija, crveno-beli su u ekspresno kratkom roku izgubili stečenu prednost (9:16).

Tri vezana napada gosti su rešavali u poslednjim sekundama, dok su u naredna dva izgubili loptu, što je rezultiralo preokretom i vođstvom domaćina 31:23.

Faktički bez šuta sa distance u prvih 20 minuta (2/10) Zvezda je pametno u drugoj četvrtini forsirala igru na niskom postu, što im je posledično omogućilo čak 13 poena prouzrokovanih na navedeni način.

Posebno dobar bio je Davidovac (14p), inače poznat po odličnom čitanju protivničke odbrane i razumevanju igre.

Napokon je Diop iz „pik end popa“ pogodio trojku kojom su se gosti primakli na 41:38.

Pogodak Sudanca sa australijskim pasošem ispostavio se zapravo prividom da će crveno-beli na sličan način dolaziti do egzekucije.

U prvih pet minuta nastavka crveno-beli nisu uspeli da postignu koš iz igre. Imali su četiri idelane pozicije da sa distance ne dozvole domaćinu da napravi seriju 11:1.

O aktivnosti u napadu Zvezde „govorio“ je podatak da je Makabi rano izašao iz bonusa u trećoj deonici, što je srpskom velikanu pomoglo da održi rezultatski priključak.

Napokon, Lojd (24p) je prvom trojkom na meču, tek u 28. minutu pokazao koliko je njegov tim patio na utakmici ne mogavši da ubaci koš sa distance. Za tili čas, sa još dva vezana pogotka van 6,75 crveno-beli su preokrenuli rezultat (56:58).

Kada su Jagodić-Kuridža (6p) i O Brajant (13p) realizacijom sa niskog postao rezultatski poništili dve uzastopne trojke Makabija činilo se da će izabranici trenera Obradovića umeti da matiraju rivala.

Kada se lomilo, srpski stručnjak prepustio je Lojdu i O Brajantu da sami izrežiraju praktično sve napade do kraja utakmice, što su obojica očajno uradili.

Lojd u dva navrata u „mis-meču“ nije mogao da probije Hantera; O Brajant je isto toliko puta ishitreno šutirao, pritom je na udvajanje odreagovao „zabranjenim“ dijagonalnim pasom koji je rival lako presekao i povisivši prednost na 78:71 napravio šah-mat potez.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari