LŠ: Veliki otpor Zvezde i častan poraz od PSŽ 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pružili su snažan otpor renomiranoj ekipi PSŽ, ali ni ta činjenica im nije bila dovoljna da izbegnu prvi poraz na svom stadionu u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige šampiona (4:1).

To je ujedno bio i poslednji meč srpskog šampiona u najkvalitetnijem klupskom evropskom takmičenju u sezoni 2018/2019, a utisak je isti onaj kao i pre početka utakmice, Crvena zvezda se nije obrukala u Ligi šampiona ove sezone.

Sam žreb ih je smestio u „grupu smrti“, sa renomiranim protivnicima kao što su Liverpul, PSŽ i Napoli, i tada je malo ko davao šanse „crveno-belima“ da mogu uopšte i da postignu pogodak u okršajima sa istinskim velikanima, a oni su grupnu fazu završili na poslednjem mestu sa četiri osvojena boda, pobedivši Liverpul i osvojivši bod protiv Napolija na „Rajko Mitiću“.

Na gostovanjima je Zvezda doživela sva tri poraza, ali je pored toga i odigrala nešto zatvorenije nego što ume.

Upravo tako je počela i večeras i već posle deset minuta je gubila 1:0 golom Edinsona Kavanija, mada se čini da je u začetku akcije Markinjos faulirao Milana Pavkova na sredini terena, no glavni arbitar Vilijam Kolum je ostao nem, a nakon brze kontre Nejmara i Kavanija Urugvajac je lako zatresao mrežu Milana Borjana.

Zvezda nakon primljenog gola nije izgledala dobro na terenu, pasovi domaćih igrača nisu bili tačni, gosti su imali terensku inicijativu, a sve to je rezultiralo drugim golom u mreži Milana Borjana.

LŠ: Veliki otpor Zvezde i častan poraz od PSŽ 2
Foto: STARSPORT

Igrao se 40. minut kada su „crveno-beli“ izgubili loptu na protivničkom delu terena, nakon koje je usledila brza kontra „Svetaca“ koju je rutinski realizovao Nejmar za 2:0.

Drugo poluvreme Zvezda je započela mnogo bolje i pored terenske inicijative stvorili su nekoliko izglednih šansi, a jednu od njih je i realizovao Marko Gobeljić u 56. minutu meča, a sve do trećeg gola PSŽ koji je postigao Markinjos glavom iz prekida (73. minut) Zvezda je bila ravnopravan rival na terenu bogatom francuskom klubu.

LŠ: Veliki otpor Zvezde i častan poraz od PSŽ 3
Foto: STARSPORT

Posle tog momenta Zvezdina igra se ponovo raspala, a konačnih 4:1 postavio je Kilijan Mbape u nadoknadi vremena.

U drugom meču C grupe Liverpul je pobedio Napoli 1:0, a strelac jedinog gola na meču, koji je odveo engleski tim u osminu finala, bio je Mohamed Salah u 34. minutu.

Na kraju je na prvom mestu u ovoj grupi završio PSŽ, drugi je Liverpul, treći Napoli, a četvrta Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari