Luka Jović na rasprodaji? 1Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Odiseja Luke Jovića u Real Madridu je završena i srpski napadač je stavljen na transfer listu.

Iako se prethodno pominjala mogućnost da bi mogao da ode na jednogodišnju pozajmicu, trener Zinedin Zidan je ipak odlučio da više uopšte ne računa na njega.

Španski sportski dnevnik „Marka“ je preko cele naslovne strane objavio fotografiju srpskog napadača uz reči: Jović na rasprodaji (Jović, en venta).

Ovaj list navodi da bivši napadač Crvene zvezde u Madridu postiže gol na svakih 770 minuta. Podseća da je Srbin od letos učestvovao na 25 mečeva, da je osam puta bio starter, ali da je postigao samo dva gola, čime nije opravdao investiciju vrednu 60 miliona evra, koliko je prošle godine plaćeno Ajntrahtu iz Frankfurta.

Zanimljivo je da čak ni ova očajna statistika njegovog učinka navodno nije bila presudna kod Zidana, već njegovo neodgovorno ponašanje.

Jović od početka nedelje ne učestvuje u treninzima Reala jer se sumnja da je pozitivan na koronu. Srpski napadač je prekršio protokol kluba o zabrani kontakata sa svima van Reala i užeg kruga porodice, te je zajedno sa fudbalerom Hetafea Nemanjom Maksimovićem i napadačem Atletiko Madrida Ivanom Šaponjićem bio na roštilju kod neimenovanog prijatelja.

Na kraju se ispostavilo da je ta osoba pozitivna na koronu, zbog čega je i Jović morao da vanredno bude testiran. Iako je prvi test bio negativan, napadaču je određena samoizolacija sve dok i rezultat drugog testa takođe ne bude negativan.

Podsetimo, napadač Reala je već bio na udaru zbog toga što je na početku pandemije pokazao neodgovorno ponašanje kada mu je klub dozvolio da dođe u Beograd kako bi bio s porodicom.

Jović je tada prekršio preventivnu meru samoizolacije koja mu je izrečena. a potom se pravdao da je samo izašao iz stana do apoteke. Za razliku od drugih „običnih“ ljudi, imao je sreću da je izbegao suđenje, što je platio donacijom za respiratore Vladi Srbije.

Međutim, već tada se našao na udaru kritike španskih medija koji su tvrdili da su mu u klubu ozbiljno zamerili neodgovorno ponašanje.

Francuski strateg je po tvrdnji „Marke“ bio spreman da mu da još jednu šansu na pripremama za narednu sezonu, ali je na kraju zbog njegovog odnosa prema klubu ipak presekao. Isti izvor tvrdi i da je Zidan još na startu sezone bio nezadovoljan jer Jović nije pokazao želju da ugrabi mesto Karima Benzeme, koji je bio povređen, ali da je to pridavao time da mu je potreban duži period prilagođavanja. Vreme je po svemu sudeći isteklo i Jović će uskoro morati da potraži novu sredinu.

„Marka“ ne navodi koliku sumu Real sada očekuje za Jovića, ali je svima jasno da uloženih 60 miliona neće moći da povrati.

Junajted pregovarao, pa se predomislio

Španski mediji navode da je Mančester junajted pregovarao sa Real Madridom oko dovođenja Luke Jovića, ali da je engleski klub u poslednjem trenutku ipak odustao i odlučio se za napadača Lacija Ćiru Imobilea. Lokalni listovi tvrde da se Ole Gunar Solskjer, menadžer „đavola“, bio spreman da plati čak 55 miliona evra, ali da se dugo premišljao i da je verovatno nedostatak discipline kod srpskog napadača bio presudan faktor.

Zidan kaže da ga nije otpisao

Zinedin Zidan je na konferenciji za medije rekao da još uvek računa na Luku Jovića.

– Tačno je da nije baš zadovoljan onim što mu se događa. Mislim da je vrlo dobar fudbaler, napadač koji postiže mnogo golova, ali istina je da nije mnogo igrao. Mlad je i računamo na njega sledeće godine – rekao je Zidan.

Selektor čeka izvinjenje

Luka Jović je prošle godine samovoljno napustio reprezentaciju Srbije tvrdeći da je povređen. Selektor Ljubiša Tumbaković nije ga više posle meča sa Luksemburgom pozivao među „orlove“, a potom je rekao da samo od Jovića zavisi da li će dobiti novu šansu ili ne. Tumbaković se ovim povodom nije više oglašavao, kao ni napadač Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari