Andrea Trinkijeri odlučio da povede i poslednje pojačanje Partizana 1Foto: Starsport

Faktički od 24. novembra 2019. i meča u Podgorici protiv Budućnosti, košarkaši Partizana nisu izlazili iz Beograda, ostvarujući uspehe na oba polja.

Duel u sredu protiv Trenta u 2. kolu Top 16 faze Evrokupa biće prvi veći izazov crno-belih izvan prestonice Srbije, posle skoro mesec i po dana.

Iako italijanski predstavnik zauzima tek 10. mesto u Seriji A (8-9), a izgubio je od Darušafake na startu druge faze Evrokupa, trener Andrea Trinkijeri rešio je da maksimalno mobiliše redove i na put povede i poslednje pojačanje DŽejmsa Makadua.

Eventualni brejk, nakon ubedljive pobede nad Virtusom, imao bi veliku težinu u borbi za jedno od prva dva mesta u Grupi E. Trento ima mladog trenera; Nikola Brienca rođen je 1980. godine; u drugom delu prošle sezone vodio je Kantu, u kojem je praktično i trenerski stasavao radeći kao asistent u prvom timu, odnosno vodeći mlađe kategorije od 2006. do 2016.

Učenik čuvenog Roja Vilijamsa, koji čak poslednjih 17 sezona uspešno predvodi poznati univerzitet Severna Karolina, DŽejms Makadu je u Partizan stigao u takmičarskoj formi, s obzirom na to da je od starta sezone nastupao za Bešiktaš. Vlasnik dva NBA prstena sa Golden Stejtom (2015. i 2017) Makadu je bio i reprezentativac Amerike na Svetskom prvenstvu do 17 godina sa kojom je 2010. osvojio zlato u Hamburgu (generacija Bredlija Bila, Andrea Dramonda, Kvina Kuka, Majkla Gilkrista).

Andrea Trinkijeri je procenio da bivši saigrač Markusa Pejdža na Severnoj Karolini može da se priključi ekipi na putu ka Trentu, već posle samo par dana timskih treninga, što ne znači, prema rečima italijanskog stručnjaka, da će i biti uvršten u sastav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari