Maljković: Igrali smo loše ali jedino se piše pobeda 1Foto: STARSPORT

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je večeras da je njena ekipa igrala loše protiv Italije i dodala da se jedino piše pobeda.

„Opet ću reći ono što stalno govorim – kada ne igramo našu igru, mi nemamo šta da tražimo. Jasna je utakmica kao dan. Igrali smo loše, dosta sporo, nismo igrali našu prepoznatljivu odbranu, našu brzu igru. Nismo skakali, što je bilo dramatično“, rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

„Pobedili smo jer smo verovali. I to je važno. Pobeda se piše“, dodala je Maljković.

U prvom meču na Evropskom prvenstvu u Valensiji, Srbija je pobedila Italiju posle produžetka sa 86:81.

Srbija sutra igra meč drugog kola Grupe B protiv Grčke, od 12.00.

„Svima deluje da je lakša utakmica. Lakša od Italije sigurno jeste, ali se igra u podne“, rekla je Maljković.

„Bez ikakve razlike, respektujem i Grčku i Crnu Goru. Ja neću na te utakmice doći drugačije. Uvek ću imati svoje odelo… Kada budem izlazila na jedan način na utakmicu sa Italijom ili Francuskom, a na neki drugi način na utakmicu sa Grčkom ili možda Slovačkom, prestaću da budem trener“, dodala je ona.

Srpska košarkašica Sonja Vasić rekla je da je u današnjem meču bilo dosta loših stvari i da je to posledica što njen tim nije imao mnogo utakmica u pripremama.

„Bukvalno je bilo, hajde da odigramo prvu utakmicu da vidimo gde smo. Sad vidimo da nismo baš na dobrom mestu. Ali, barem znamo da imamo mnogo stvari da ispravimo“, rekla je Vasić.

Ona je dodala da je svaka devojka dala poslednji atom snage, da je svaka bila spremna kada bi ušla sa klupe.

„Izvukle smo nemoguće. Zato se nadam da nam je ovo neki vetar u ledja i da smo u ovom trenutku porasle kao tim još više. Stvarno imamo mnogo stvari na kojima treba da radimo“, rekla je Vasić.

„Pokazale smo toliko slabosti da će svako pomisliti da može da igra sa nama. Protiv Grčke sve moramo da damo jedan korak više, da pokušamo da što više devojaka uključimo u igru“, dodala je ona.

Ana Dabović je istakla da je njen tim verovao do kraja i da je presudilo iskustvo.

„Verovatno su svi već bili odustali od utakmice, ali mi nismo. Bila je ovo dosta teška utakmica, kao i svaka prva na prvenstvu. Italija je stvarno dobar tim. Došlo je do smene generacija. Presudilo je naše iskustvo, vera do kraja“, rekla je Dabović.

„Znamo da smo pravile i dosta grešaka, ali pravi tim uči iz grešaka. Drago mi je da nismo krenule porazom, već pobedom. Nemamo mnogo vremena da se spremimo. Najvažnije je da se odmorimo i da budemo spremne da odigramo bolje nego danas“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari