Malo ih i za trening 1Foto: Starsport

Prenaporan ritam utakmica u kombinaciji sa rotacijom od 10 igrača polako uzima danak u redovima crveno-belih.

U poslednjem porazu od Žalgirisa u Evroligi videlo se da energetski košarkaši Crvene zvezde ne mogu da isprate rivala, umor je „načeo“ i one najsnažnije poput Branka Lazića ili darovitog Marka Gudurića, zbog čega trener Radonjić pred večerašnji duel sa FMP nema jasnu predstavu na koje će igrače moći da računa (17.00).

Perfektnih 11-0 naspram preskromnih 3-8 tima iz Železnika trebalo je da posluži treneru Radonjiću da šansu ukaže pojedincima nalik Petru Rakićeviću, međutim ni polivalentni košarkaš, koji je od dolaska na Mali Kalemegdan utakmice saigrača koristio za šuterski trening pre zagrevanja ekipe, nije sposoban da se stavi na raspolaganje treneru zbog povrede kolena.

– Neizvesno je u kom ćemo sastavu nastupiti. Bez obzira na to, ko god bude na terenu i u sastavu mora dati svoj doprinos u osvajanju novih bodova. Osim Luke Mitrovića koji je pod znakom pitanja, Rakićević uopšte nije u trenažnom procesu, imamo još nekoliko rovitih, tako da i na treninzima imamo problema, kao i pred Žalgiris. Gudurić je protiv Žalgirisa igrao pod temperaturom, imao je i na jutarnjem treningu, ali se nadam da neće biti negativnih pomaka. Bez obzira na to, trudićemo se da damo sve od sebe da osvojimo bodove. To nam je želja – optimista je Radonjić uprkos brojnim kadrovskim problemima.

FMP poslednjih godina „kali“ igrače za Zvezdu. Trenutno u sastavu ima pojedince poput Alekse Radanova, Stefana Lazarevića, Dejana Davidovca, ali i Australijanca Boldena koji predstavljaju budućnost tima sa Malog Kalemegdana. „Panteri“ imaju dvojicu iskusnih plejmejkera (Čović, LJubičić), atletski sasvim korektnu ekipu. Na poslednjih osam utakmica u regionalnom takmičenju doživeli su čak sedam poraza, trener Klipa je podneo stavku, ali u pogledu igre ekipa nije značajno napredovala sa Brankom Maksimovićem na čelu.

– Posle meča sa Žalgirisom nastavljamo takmičenje u ABA ligi. FMP je ekipa sastavljena od velikog broja mladih igrača, sa dva iskusna i dobra plejmejkera. Posle mečeva u Evroligi gotovo je uvek takva situacija da naše izdanje ne bude na maksimumu, tako da moramo imati dovoljno dobar pristup da ostvarimo ono što želimo. U ovom mesecu će svaka pobeda biti značajna i da želimo da u seriju koja nas čeka uđemo sa pobedom – najavio je trener Zvezde strahovito težak raspored ekipe do kraja decembra.

Raspored za glavobolju

Meč sa FMP poslednji je lakši za košarkaše Zvezde do kraja decembra. Crveno-bele očekuje serija izuzetno teških mečeva kako u Evroligi tako i u regionu. Na gostovanje Feneru nadovezaće se i ono u Podgorici protiv Budućnosti; zatim sledi meč sa Olimpijakosom u Atini, Realom u Beogradu, MZT u Skoplju, zaključno sa utakmicama protiv Makabija, Cedevite u Zagrebu i CSKA u Beogradu: „Raspored je mnogo teži od toga, jer osim Reala i CSKA, tu su i Fener i Makabi, a na sve to imamo tri gostovanja u ABA ligi, Budućnost, MZT i Cedevitu. Raspored je takav – kakav je. Pričali smo i u prošloj fazi o rasporedu, pa smo rekli da ne može teže, a ovaj sada zahteva dodatnu analizu i lako je pričati o težini kada je ovaj mesec u pitanju. Ipak, biće i kasnije teško, ne samo sada. Ovo je samo jedan od perioda kada su teške utakmice u ABA ligi povezane sa teškim mečevima u Evroligi. Želeo bih da u tu seriju uđemo pobedom protiv FMP-a, pa ćemo se boriti protiv svih rivala, za koje znamo da su kvalitetni i teški“, naveo je Radonjić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari