Marina Maljković nominovana za trofej "Žene i sport" 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije nominovao je Marinu Maljković selktora ženske košarkaške reprezentacije za Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta „Žene i sport“ za 2017. godinu.

U kandidaturi se pored ostalog kaže da Marina Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate u svojoj profesionalnoj karijeri kao košarkaški trener, a u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice. Za kratko vreme Marina je postala rol model i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu. Svojom posvećenošću i dostignućima ona inspiriše devojčice i žene da budu više involvirane u sport i da prate svoje snove.
Ono što Marinu čini posebnom jeste činjenica da je poziciju i ulogu u društvu izgrađenu kroz uspehe ženske košarkaške reprezentacije koju predvodi, koristila da dodatno promoviše ulogu žene u sportu.

Učestvovala je na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport. U 2015. godini otvorila je besplatnu školu košarke za devojčice „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i do danas je kroz osam pokrenutih programa 500 devojčica počelo da trenira ovaj sport.

„Pošastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje Međunarodnog olimpijskog komiteta među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Hvala, Olimpijski komitet Srbije mi je ukazao veliku čast,“ rekla je Marina Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari