Markez "osvojio" Aragon 1Foto: EPA/ MARTIN DIVISEK

Na četrnaestoj trci Moto GP sezone trijumfovao je Mark Markez u Repsol Hondi ispred timskog kolege Danija Pedrose i vozača Dukatija Horhe Lorenca.

Do pobede na domaćoj stazi došao je sredinom trke, kada je imao ključno obilaženje do tada prvoplasiranog Horhea Lorenca i do kraja iste konkurenciji pobegao na nedostižnih sekund i po prednosti.

Do kraja je i drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa obišao Lorenca, pa je japanskoj ekipi doneo dvostruku pobedu na jednoj od najlegendarnijih staza u kalendaru.

Valentino Rosi koji je startovao kao treći, završio je trku na petom mestu, što je izvanredan rezultat budući da je pre samo tri nedelje imao otvoreni prelom potkolenice.

Doviciozo je imao brilijantan start, sa sedmog je došao na treće mesto, ali nije mogao da prati tempo Lorenca i Rosija koji su u tom trenutku bili ispred njega, što je iskoristio agresivni Markez da ga obiđe.

U drugoj polovini trke obišao ga je još i Vinjales, pa je završio na šestom mestu, što ga je koštalo prvog mesta u generalnom plasmanu vozača, pa sada za Markezom zaostaje 16 poena.

Maverik Vinjales, koji je startovao sa prvog mesta, imao je razočaravajuću trku pošto je završio na četvrtom mestu, daleko iza vozača koji su se popeli na pobedničko postolje.

Ipak i dalje je ostao u trci za šampionski trofej, sa 28 poena zaostatka za sunarodnikom.

Jedan od vozača koji je obeležio dan bio je svakako Dani Pedrosa, koji je sa šestog startnog mesta došao do podijuma i novih poena u šampionatu, pa još uvek ima nekakve šanse da se domogne trofeja koji nikada nije osvojio u prebogatoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari