Markos Alonso na putu ka Atletiko Madridu 1Foto: EPA-EFE/Toni Albir

Atletiko iz Madrida već neko vreme radi na pravljenju ekipe za sledeću sezonu.

Nekoliko godina unazad „jorgandžije“ računaju na igrače kojima će uskoro isteći ugovor ili na direktno slobodne fudbalere tokom prelaznog roka. Veliki izdaci se odnose samo za važne buduće projekte poput Vermerena ili za ključne pozicije u timu.

Iako je ideja sportskog menadžmenta tima da podmladi tim u narednim rokovima, postoje i tržišne prilike koje Madriđani jednostavno ne mogu da propuste.

U ovom slučaju, Atletiko je na dobrom putu da potpiše staru želju – Markosa Alonsa, još uvek igrača Barselone, kome ugovor ističe na kraju ove sezone i koji karijeru neće nastaviti na „Kamp Nou“.

Prema Kadena Seru, „jorgandžije“ i sam igrač imaju dobre razgovore na putu da on bude „crveno-plavi“ od sledeće sezone kada bi napunio već 33 godine.

To neće neki dugoročan ugovor, već kratkoročan kako bi se završilo kompletiranje tima koji je imao velikih problema u odbrani ove sezone, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Ideja Atletika je da se osloni na proverenog štopera, a kao bonus opciju imaju i Alonsa koji bi igrao kao levi bek, ako je potrebno.

Atletiko je već pokušavao da ga potpiše u nekoliko navrata u prošlosti, pre nego što je otišao u engleski fudbal i kada je trebalo da napusti Čelsi, Barselona je iskoristila priliku i dovela ga u svoje redove.

Rođeni Madriđanin je imao tešku sezonu, odigrao je samo sedam utakmica tokom cele sezone a ista mu je obeležena povredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari