Meč bez publike zbog vređanja Ibrahimovića 1Foto: STARSPORT

Uvrede na račun Zlatana Ibrahimovića iz lože stadiona „Rajko Mitić“ na meču protiv Milana stigli su Crvenoj zvezdi na naplatu.

UEFA je prvaka Srbije kaznila sa dva meča bez publike zbog „rasističkog ponašanja“, u šta spadaju i uvrede na nacionalnoj osnovi koje je doživeo napadač Milana.

Prvi meč bez publike crveno-beli će morati da odrade u prvoj sledećoj utakmici kvalifikacija za evrokupove, dok je za drugi kazna izrečena uslovno.

To znači da će kazna biti aktivirana automatski ako se rasizam ponovi pre 13. aprila 2022. godine.

Crveno-beli će zbog rasističkog ponašanja predstavnika kluba morati da plate i novčanu kaznu od 25.000 evra, kao i dodatnih 5.000 evra zbog kršenja kovid protokola tokom utakmice Lige Evrope koja je odigrana 18. februara.

Podsetimo, na utakmici šesnaestine finala Lige Evrope Zvezda – Milan (2:2) mogla su da budu prisutna samo službena lica, odnosno predstavnici klubova i novinari.

Tokom prvog poluvremena još uvek nepoznato lice je iz lože stadiona psovalo i vređalo Ibrahimovića nazivajući ga „balijom“.

Napadač Milana nije reagovao na uvrede i nastavio je da mirno sa tribina (koje su zbog pandemije korišćene kao rezervna klupa) posmatra teren, niti su „rosoneri“ posle meča uneli primedbu u zapisnik.

Međutim, kako se dan posle meča pojavio i video snimak na kome se jasno čuju pogrdne reči upućene legendarnom fudbaleru, Disciplinski komitet UEFA odlučio je da naknadno pokrene postupak koji je juče dobio epilog.

Pretpostavlja se da je Ibrahimovića vređao neko od navijača Crvene zvezde koji se mimo zabrane okupljanja zbog pandemije korona virusa ipak našao na tribinama.

Crveno-beli su posle utakmice uputili zvanično izvinjenje Ibrahimoviću i obećali da će pronaći i kazniti krivca u svojim redovima, ali se to do danas još uvek nije desilo.

Prvak Srbije javnosti još uvek nije dao odgovor ni na to kako se neko od navijača obreo na tribinama. Isti slučaj ponovio se nedavno i na večitom derbiju kada je golman Partizana Vladimir Stojković takođe iz lože vređan na nacionalnoj osnovi.

Ostaje da se vidi kakvu će za taj prekršaj kaznu izreći Fudbalski savez Srbije.

Ibrahimović nije podneo tužbu

Iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah posle beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće uraditi. I ne samo to. Pomogao je bivšem saigraču iz Intera, Dejanu Stankoviću, na još jedan način. Rekao je da Crvena zvezda može da računa na njega, čak i da je spreman da svedoči u njenu korist prilikom postupka zbog neprimerenog ponašanja jednog od gledalaca u Ljutice Bogdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari