Micić i Budućnost po starom 1

Ako je i bilo onih što su sumnjali da je Vasilije Micić u stanju dugo da igra na vrhunskom nivou onda ih je Efesova pobeda na Bajernom, u 16. kolu Evrolige, definitivno uverila da je zvanično najkorisniji igrač elitnog košarkaškog klupskog takmičenja u novembru mnogo više od lidera turske ekipe.

Nekadašnji prvotimac nemačkog kluba ne da nije imao obzira prema Bavarcima, nego je bez milosti zasipao njihov koš (20 poena), pomagao kolegama da rade isto (pet asistencija) i odrađivao lavovski deo posla u odbrani (četiri skoka, dve ukradene lopte). Za zbacivanje kamena sa srca Efesovim navijačima, jer su im njihovi ljubimci priredili svega dva trijumfa u poslednjih šest mečeva EL, učvrstivši četvrtu poziciju na tabeli, pre sinoćnjih nastupa prvih pratilaca Olimpijakosa i Barselone. S druge strane, briljantno izdanje bivšeg prvotimca Mege, Žalgirisa, Crvene zvezde i Tofasa spustilo je izabranike crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića dva stepenika niže na tabeli, pa su kao osmi čekali rasplet.

Budućnost je ostala zakucana za pretposlednju poziciju, jer novi trener Jasmin Repeša nije imao dovoljno vremena, prostora i(li) umeća da stabilizuje gubitnički sastav Budućnosti posle nedavnog otkaza Aleksandru Džikiću. Štaviše, najveći broj primljenih koševa u gostima, od starta povratničke sezone u elitnom društvu, ne ostavlja mnogo nade u rezultatski veleobrt u preostalim izazovima Evrolige. Drugoplasirani Real je skidanjem „skalpa“ Makabiju u drugom poluvremenu susreta u Madridu nastavio da diše za vratom Fenerbahčeu trofejnog srpskog stručnjaka Želimira Obradovića.

Rezultati i tabela

Efes – Bajern      92:77

Real – Makabi     91:79

Armani – Budućnost        111:94

Gran Kanarija – Himki      70:99

Fenerbahče – Baskonja

Žalgiris – CSKA   sinoć

Olimpijakos – Panatinaikos

Barselona – Darušafaka  sinoć

 

  1. Fenerbahče 14-1

  2. Real 13-3

  3. CSKA 11-4

  4. Efes 10-6

  5. Olimpijakos 9-6

  6. Barselona 8-7

  7. Armani 8-8

  8. Bajern 8-8

  9. Žalgiris 7-8

  10. Baskonja 7-8

  11. Panatinaikos 7-8

  12. Himki 6-10

  13. Gran Kanarija 6-10

  14. Makabi 5-11

  15. Budućnost 3-13

  16. Darušafaka 2-13

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari