Micić i dalje briljira 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Košarkaši Reala su na gostovanju Panatinaikosu sve vreme kontrolisali meč i mirno ostvarili 13. trijumf u Evroligi.

Pred 12.500 navijača grčkog šampiona, „kraljevski klub“ odigrao je tako da je posle 15-ak minuta košarke bilo jasno ko će se radovati.

Neizvesnost je trajala do sredine druge četvrtine (32:35), kada je krilni centar španskog tima Trej Tompkins sa dve trojke pokrenuo goste ka dvocifrenom vođstvu na poluvremenu (34:44).

Na početku drugog dela Real je još jednom dodao gas i poenima Entonija Rendolfa i DŽefa Tejlora stekao značajnih „plus 15“ (44:59) u 25. minutu.

Nakon toga ni domaćin nije pružio značajniji otpor.

Rendolf je završio meč sa 22 ubačena poena i pokazao zašto mu je Real prošlog petka ponudio ugovor do 2023. godine, koji je osvajač Eurobasketa sa Slovenijom i potpisao. Ekipa Pabla Lasa ostvarila je čak 11. pobedu u seriji, za skor 13-3. A počela je sezonu sa 2-3.

Vasilije Micić je nizao trojke protiv Makabija i bio najefikasniji igrač Efesa u ubedljivoj pobedi. Odigrao je još jednu maestralnu partiju u dresu Efesa i predvodio ekipu kada je bilo najvažnije da slomi otpor „Ponos Izraela“.

Kao i nekoliko puta ove sezone, ekipa Ergina Atamana „pregazila“ je rivala u trećoj četvrtini, a Micićeva zasluga za to bila je najveća. Sjajni srpski plejmejker ubacio je čak 16 poena u toj deonici, uključujući četiri trojke koje je dao u seriji.

Meč je završio kao najefikasniji igrač vicešampiona Evrope, jer je dao 23 poena uz pet asistencija i šut za tri 5/7, dok je njegov saigrač Rodrig Boboa ubacio 22.

Pred 15.000 gledalaca Efes je ubacio čak 16 trojki iz 28 pokušaja, ostavivši gosta bez najmanje šanse da uradi nešto više u Istanbulu. Micić i saigrači popeli su se ovim trijumfom na podelu liderske pozicije Evrolige sa skorom 13-3 i u velikom stilu spustili zavesu na 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari