Mihajlo Banjac nedostupan za Crvenu zvezdu 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda pomno prati na nekolicinu igrača iz Superlige. Jedan od njih je i Mihajlo Banjac, međutim, ukoliko se tačnim ispostavi da TSC njegovu vrednost zaista procenjuje na milion evra, crveno-beli neće ni razmatrati njegovo dovođenje do kraja zimskog prelaznog roka.

Mihajlo Banjac je bio zanimljiv upravi Zvezde još dok je igrao za Inđiju. Pisalo se tada da je čak boravio na stadionu Rajko Mitić ali da do dogovora nije došlo.

TSC je iskoristio situaciju, darovitog levonogog krilnog napadača doveo je tek za 100.000 evra i uprkos korektnim partijama, ponekad i iznad prosečnih, utisak je da je precenio njegovu vrednost.

Prema saznanjima Mozzart sporta, TSC je informisao crveno-bele da bi obeštećenje za 22-godišnjeg fudbalera moglo da iznosi čak milion evra, što je previsoka cena za Zvezdu.

Situacija bi mogla da se promeni ukoliko Veljko Nikolić do kraja tekućeg prelaznog roka promeni sredinu, tačnije pređe u prašku Slaviju, čiji su predstavnici nedavno i boravili na pripremama crveno-belih u Beleku.

Nikolić, uprkos prognozama, još uvek nije u potpunosti sanirao povredu članka, zbog koje nije ni zaigrao protiv Maribora u prvom kontrolnom meču na zimskim pripremama.

S tim u vezi, upitan je njegov odlazak iz Ljutice Bogdana ove zime, a ukoliko do transfera ipak bude došlo, tek bi se u tom slučaju ukazalo jedno mesto u sastavu koje bi mogao da popuni Banjac.

Zvzeda je, navodno, spremna da TSC ponudi 300.000 evra i procente od buduće prodaje, a Banjcu ne bi mogla da garantuje mesto u startnoj postavi, naprotiv.

Momak iz Novog Sada pojačao bi konkurenciju po krilima, posebno desnom, na kojem Zvezda gotovo da nema primarni izbor, što bi Banjcu povećalo šanse da se izbori za veću minutažu, po eventualnom prelasku u redove crveno-belih.

Banjac je jesenas odigrao 20 utakmica, postigao je pet i isto toliko golova je i namestio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari