Milojević preuzima Zvezdu 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde će s novim trenerom Vladanom Milojevićem u novu sezonu, u kojoj im zajedno valja vratiti titulu proćerdanu u samom finišu nedavno završenog prvenstva, ponovo dobaciti do finala domaćeg Kupa, po mogućstvu prekinuti poludecenijski post u tom takmičenju i ako je ikako moguće ući u Ligu Evrope, posle serije ispadanja u UEFA kvalifikacijama od 2007. godine.

Mada je vršilac dužnosti šefa stručnog štaba crveno-belih Boško Đurovski od generalnog direktora Zvezdana Terzića dobio i javno i privatno obećanje da će postati „pravi“ naslednik Miodraga Božovića, izbor je pao na nekadašnjeg defanzivca kluba iz Ljutice Bogdana, koji dolazi pravo sa klupe grčkog predstavnika u kvalifikacijama za LE Panioniosa.

Bez obzira što je odradio dobar posao sa Panterima iz Nea Smirnija, dovevši ih do petog mesta u šampionatu Grčke, još početkom maja je pukla „tikva“ između njega i uprave, a nekako u isto vreme krenulo je Zvezdino raspitivanje za usluge bivšeg libera Panatinaikosa, Kalamate, Janjine, atinskog Apolona, Akratitosa i Iraklisa, koji je sadašnju karijeru počeo u mlađim kategorijama Zvezdine škole fudbala, a ime pravio u Javoru, Omoniji i pre svega Čukaričkom. S poslednjim klubom je uzeo i jedini trofej u karijeri 2015. godine, kada je sa Brđanima došao glave Partizanu u finalu Kupa Srbije.

Taj detalj, muke koje je beogradski superligaš zadavao večitim rivalima tokom njegovog mandata, afirmacija mnogo igrača, nekoliko finih nastupa u Evropi, stečeno iskustvo, ambicioznost, privrženost Zvezdi, poznavanje prilika u našem fudbalu i pristupačna cena preporučili su ga upravi Zvezde.

Mrkela sportski direktor

Poslednjeg radnog dana ove nedelje rukovodstvo crveno-belih dovelo je i novog sportskog direktora. Na mesto upražnjeno odlaskom Blaže Raosavljevića (u paketu sa trenerom Božovićem) stigao je Mitar Mrkela. Legendarni fudbaler je dugogodišnja želja Zvezdana Terzića sa kojim je sarađivao u OFK Beogradu, a poslednji posao mu je bio koordinator mlađih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari