Milojević: Protiv Totenhema želimo da ispišemo novu istoriju 1Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da ne želi da poredi predstojeću utakmicu protiv Totenhema sa onom od prošle sezone sa Liverpulom i istakao da mu je najbitnije da njegovi fudbaleri daju sve od sebe.

„Igraćemo protiv velikog i ozbiljnog protivnika. Sve što je bilo juče će ostati zabeleženo u istoriji, a mi ćemo se truditi da pišemo novu istoriju, to je najbitnije u fudbalu i životu. Verujem da možemo da napravimo dosta dobrih stvari. Nisam neko ko obećava. Nema potrebe da se pravi poređenje sa bilo čim. Bitno mi je da igrači budu spremni i daju sve od sebe“, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će sutra od 21.00 na stadionu „Rajko Mitić“ igrati protiv Totenhema u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona.

Milojević je naveo da je njegova ekipa izvukla pouke iz prve utakmice sa Totenhemom koja je u Londonu izgubljena rezultatom 5:0.

„Možete mnogo toga da naučite iz takvih utakmica jer nemamo mnogo prilika da ih igramo u srpskom prvenstvu. Mislim da će biti sasvim drugačija utakmica. Videćete šta smo spremili za sutra. Ima mnogo segmenata na koje moramo da obratimo pažnju i ne smemo da dozvolimo neke stvari koje smo radili u Londonu“, kazao je Milojević.

Totenhem je, po njegovim rečima, uz Bajern Minhen favorit da prođe grupu.

„Očekuje nas velika utakmica, kao što ih je ovde bilo sijaset. Dolazi nam renomirani protivnik iz samog krema evropskog i svetskog fudbala. Jako sam srećan jer imamo priliku pred svojim navijačima igramo utakmicu protiv tima koji je svih ovih godina pravio dosta dobrih stvari, što u Engleskoj, što u Ligi šampiona. Mislim da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu, igrači treba da pokažu najbolje što znaju. Da igramo muški i budemo oni koji smo bili svih ovih godina na našoj Marakani. Uradićemo sve što je do nas da igramo bez stresa. Totenhem je fenomenalna ekipa, videli ste. Fenomenalni pojedinci, znaju šta hoće. Poketino je jedan od najboljih trenera. Kako se predstavlja Totenhem je njegova zasluga“, rekao je trener Zvezde.

Kako je rekao, činjenica je da je Zvezda sasvim drugačija ekipa kada igra kod kuće pred punim stadionom.

„Uz toliku količinu energije, nije lako nijednoj ekipi u Beogradu, bez obzira na to kako se ona zvala. Totenhem je upoznat sa time. Nije ovo plejstejšn, ovo je realna igra. Velike su brzine, prostori, morate da kompenzujete. Otvorite se – primite pet, kada se zatvorite pitaju što niste šutnuli na gol. Ne opterećujem se s tim. Spremićemo se na najbolji mogući način i dati sve od sebe“, istakao je Milojević.

Dodao je da ima problema sa povredama pojedinih igrača, ali je izrazio nadu da će imati sve na raspolaganju.

Engleski novinari su ga pitali šta navijači Totenhema mogu da očekuju u Beogradu, na šta je Milojević odgovorio da će se osećati „apsolutno bezbedno“.

Fudbaleri Zvezde Miloš Vulić je rekao da je suviše pričati o kvalitetima Totenhema.

„Očekujem skroz drugačiju utakmicu nego što je bila u Londonu, pre svega zbog toga što ćemo imati veliku podršku navijača, koji će nam biti vetar u leđa da budemo maksimalno motivisani i borimo se koliko možemo. Moramo da budemo kompaktni jer Totenhem kažnjava i najmanju grešku. U Londonu smo videli i mane Totenhema, koje želimo da iskoristimo“, rekao je Vulić.

Vezista crveno-belih je naveo da „nema potrebe“ porediti narendu utakmicu sa onom protiv Liverpula prošle sezone jer nisu iste ekipe i nije ista godina, a rekao je da garantuje da će Zvezda dati sve od sebe.

Totenhem savetuje navijače da se drže centra Beograda prilikom gostovanja Crvenoj zvezdi

Fudbalski klub Totenhem preporučio je svojim navijačima da se drže centra Beograda tokom borovka u Srbiji povodom utakmice sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

Kako se navodi na sajtu londonskog kluba, navijačima je preporučeno da posete restorane i kafiće na Obilićevom vencu i Knez Mihailovoj, kao i da sa sobom uvek imaju kopiju ili fotografiju pasoša.

Navijači će autobusom biti prevezeni od centra Beograda, odnosno Studentskog trga, do stadiona „Rajko Mitić“, gde se u sredu od 21 sat igra utakmica.

Totenhem je savetovao navijače da iz bezbednosnih razloga koriste taj prevoz, a ne alternativni, ali i da ne nose obeležja kluba u blizini stadiona.

Osim domaćih i redari Totenhema će biti na ulazu i unutar stadiona.

Navijači Totenhema upozoreni su da ni pod kakvim okolnostima ne ističu provokativne poruke vezane za balkansku politiku prema Srbiji i da poštuju tradiciju i običaje domaćina.

Totenhem je naveo da je ponosan na podršku na domaćem terenu i gostovanjima i podsetio navijače da imaju odgovornost da se ponašaju kao ambasadori svog fudbalskog kluba, ali i kao obzirni posetioci onih koji žive i rade u gradovima koje posećuju.

Iz kluba je navedeno da je diskriminatorsko ponašanje zabranjeno i savetovano je navijačima da odmah obaveste redare ako čuju uvrede na rasnoj osnovi, seksističke, homofobične i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari