Milutinov pred potpisom za CSKA 1Foto: STARSPORT

Kadrovska lutanja, sve lošija finansijska situacija i nemogućnost da ekipa postane konkurentna najboljim takmacima u Evroligi izgleda da su doprineli tome da Nikola Milutinov ne prihvati bolju i unosniju ponudu Olimpijakosa o produžetku saradnje.

Srpski centar je rešio da posle pet godina i osvojene titule šampiona Grčke, napusti Pirej i pronađe konkurentniji evroligaški klub, iako San Antonio Sparsi još uvek polažu na njega NBA prava.

Razlog zbog kojeg je odbio ponudu Olimpijakosa izgleda je već dogovorena saradnja sa CSKA. „Armejci“ su poslednje dve godine uporno pokušavali da iskoriste nezavidnu finansijsku situaciju u redovima trostrukog šampiona Evrope, ali sve do prekida tekuće sezone u tome nisu imali uspeha. Nikola Milutinov bi navodno u CSKA godišnje trebalo da zarađuje dva miliona evra, u odnosu na 900.000 koliko je primao u Olimpijakosu. Osim Barselone, CSKA i Efesa i italijanski Armani je pokušao da se umeša u dovođenje Milutinova, ali je odustao posle saznanja da se srpski centar usmeno dogovorio sa Moskovljanima.

Prema pisanju medija iz Grčke, porodica Angelopulos, vlasnici kluba, ponudili su Milutinovu trogodišnji ugovor po neuporedivo boljim finansijskim uslovima, međutim do dogovora nije došlo. U Olimpijakosu su faktički sve dogovorili sa Hasanom Martinom, korpulentnim centrom sjajnog odraza, koji je ove sezone igrao veoma kvalitetno u Budućnosti. Amerikanac koji je prvu profesionalnu godinu odigrao u Japanu, trebalo je da čini tandem sa Milutnovim naredne sezone, međutim, trener Jorgos Barcokas moraće, po svemu sudeći, da još jednu opciju na petici pronađe na tržištu.

Milutinov je ove sezone bio najbolji skakač Evrolige sa prosekom od 8,2 skoka, dok je beležio 10,3 poena i nešto više od asistencije po utakmici.

Karnišovas prešao u Čikago

Artiras Karnišovas i zvanično je juče napustio poziciju generalnog menadžera Denver Nagetsa i postao izvršni direktor košarkaških operacija u Čikago Bulsima. Na tom mestu će zameniti Džona Peksona, nekadašnjeg saigrača Majkla Džordana u generaciji koja je tri puta zaredom bila šampion između 1991. i 1993. Čuveni litvanski košarkaš bio je najzaslužniji što su 2014. Denver Nagetsi na draftu izabrali Nikolu Jokića, ali i Džamala Mareja, Gerija Herisa, Jusufa Nurkića… On je posle igračke karijere obavljao odlične operativne poslove na nivou same NBA lige, a potom i u Hjuston Roketsima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari