Miodrag Božović: Ostajem, na žalost mnogih 1Foto: Starsport

Miodrag Božović vodiće danas fudbalere Crvene zvezde u meču 21. kola Superlige s Radnikom u Surdulici.

Kao što su i tvrdili oni što su lansirali vest o njegovoj rešenosti da posle dosta premišljanja definitivno ode s mesta stručnog štaba crveno-belih nakon zadnjih 90 minuta u ovoj kalendarskoj godini, ali potonji medijski istupi crnogorskog trenera, generalnog direktora Zvezdana Terzića i sportskog direktora Blaže Raosavljevića nisu pružili decidiran odgovor na pitanje fudbalske javnosti „kada i zbog čega će se srpski šampion i Božović rastati?“.

Poslednji je podsetio da važeći ugovor ističe 2018. godine (kao da ne može u svakom trenutku da se raskine), drugi podvukao da Zvezda ima trenera (kao da je neko tvrdio suprotno), a glavni junak priče u svom stilu, miksom dvosmislenih izjava i prozivki na račun svojih (ne)vidljivih neprijatelja, izbegao da kaže pravu istinu o svom budućem statusu.

– Nigde nisam pročitao izjavu da odlazim… To pitajte one koji pišu. Mnogo je ružno što je sve ovako ispalo, da se destabilizuju igrači – pokušao je prvo da eskivira spornu tematiku Božović, a onda ipak izašao u susret „sedmoj sili“, čiju je brojnost prokomentarisao sa „šta je ovo, pa nije derbi?“.

Sledeća Božovićeva konstatacija još je zanimljivija, odnosno plodnije tle za tumačenja, jer se popularni Grof nije precizno izjasnio na pitanje da li će i na proleće biti u klubu i na mestu na kojem je sada.

– Ovaj… Ne mogu ništa da kažem, zato što je konferencija za štampu posvećena utakmici sa Radnikom. Ako budem hteo da idem, ja ću reći.

To što će čovek na čijem je dovođenju (nezvanično) insistirao i državni vrh Srbije danas biti uz aut liniju Radnikovog terena ne sprečava, za ovakve situacije, uobičajene spekulacije fudbalske čaršije i medija o nasledniku (ne)odlazećeg trenera.

– Ostajem… na žalost mnogih. To je zato što ima onaj orkestar za svadbe i sahrane. Takva smo zemlja. Čekamo da neko rikne. Ja sam zdrav. Uzimam onaj imuno sistem – bilo je sve što je Božović još rekao o svom navodnom ili istinitom povlačenju narednih dana, bez slova o razlozima i povodima eventualne ostavke.

„Delije“ prete upravi

I ptice na grani znaju da Zvezdini navijači (pre)više učestvuju u radu kluba iz LJutice Bogdana, ali još je vest kada se najmilitantniji i najuticajniji među njima, javno deklarišu kao faktor odlučivanja, odnosno glasno zaprete (ovog puta) upravi. To jest, generalnom direktoru Zvezdanu Terziću. „Ukoliko je istina da Grof poslednji put vodi ekipu u sredu, Terzić i ekipa znaju kakvi su im uslovi dati ukoliko ne žele probleme“ – stoji u tvitu na nalogu Delije Sever. Dovoljno za reakciju državnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari