Mirković: Igramo to što igramo 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dva prolećna kola prvenstva „ustoličila“ su Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića na najisturenijim pozicijama u timu Partizana, zimski prelazni rok izbrisao Marka Jankovića sa spiska veznjaka crno-belih.

Friška operacija Svetozara Markovića suzila izbor na štoperskim mestima u startnih 11, ali trener trećeplasiranog superligaša Zoran Mirković kaže da igra tima iz Humske ne bi trebalo da bude drastično drukčija u odnosu na jesenji remi u meču sa Crvenom zvezdom.

– Da će se nešto drastično menjati u strateškom planu, mislim da neće. Mi igramo ovo što igramo, mnogo je rizično da se uvode bilo kakve radikalne stvari. Ne očekujem neku veliku razliku. Sad, normalno, pitanje je momenta, nadahnuća, možda jednog čoveka i možda sitnih detalja – ovako o svom drugom trenerskom megdanu sa komšijama razmišlja nekadašnji defanzivac „parnog valjka“, inače 15 bodova lošije rangiranog od domaćina subotnje utakmice.

Pobede i fine role u 2019. godini jesu popravile katastrofalan učinak i utisak iz prvog dela šampionata, ali čak i da budu začinjene osvajanjem „Rajka Mitića“ ne mogu značajnije poremetiti rivalovu odbranu titule. Samozadovoljstvo u slučaju reprize dominacije iz prethodnog večitog derbija i dopisivanje novih bodova mogu samo da dignu cenu igračima i struci u sopstvenim očima i percepciji javnosti, kao i malo stišaju nezadovoljstvo zbog hronične besparice u Humskoj 1.

– Dobro smo otvorili ovu polusezonu, tako da očekujem dobru utakmicu i fer borbu, pa nek pobedi onaj ko bude bio bolji… U slučaju eventualnog poraza stvari će biti još komplikovanije, ali igrači Partizana moraju da se nose s pritiskom. Mislim da možemo to – dopunjuje se šef struke kluba, čiji su (ne)realni ciljevi do kraja sezone – preticanje niškog Radničkog i osvajanje Kupa.

Izostanak standardnog centralnog defanzivca Markovića nameće niz dilema u zadnjoj liniji – da li će Nemanja R. Miletić u sredinu ili ostati na desnom beku, da li je ovo trenutak za alternativu Nemanji G. Miletiću na levom boku – tu su i nedoumice na sredini terena – ko će praviti društvo Goranu Zakariću u tandemu zadnjih veznih, hoće li Zoran Tošić početi kao centralni vezni ili krilo… – međutim Mirković tvrdi da ih je sve razrešio.

– Imam sastavljen tim, ali ne mogu ga otkriti. Što se tiče povreda… Danilo Pantić nije spreman za celu utakmicu, kao ni Đorđe Ivanović. Zoran Tošić jeste – bilo je sve što je na kadrovske teme rekao strateg crno-belih pre nego što se pozabavio protivničkim sastavom.

– Zvezda je čvrsta ekipa, jaka i kvalitetna. Dobro su izbalansirani, imaju igrače poput Marina, koji je ekstra klasa, tako da mislim da od njega preti najveća opasnost. Uz njega, tu su još i Ben, Simić i Boaći, to je četvorka koja je najopasnija – ima poštovanja Mirković.

Dok ne počne megdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari