Mislima već u Podgorici 1Foto: STARSPORT

Kao na traci smenjuju se rivali i gradovi u kojima košarkaši Crvene zvezde nastupaju.

Kao na nekoj muzičkoj turneji, na svaka dva do tri dana crveno-belima se ukrštaju rasporedi utakmica u ABA i Evroligi. Nakon meča sa Cibonom odigranim u utorak, Branka Lazića i saigrače već večeras očekuje evroligaško gostovanje Panatinaikosu (20.00) u okviru 30. kola.

Sredina marta je generalno period u sezoni kada se zahuktava kako na regionalnom, tako i evroligaškom polju. S obzirom na to da su odavno izgubili sve šanse da konkurišu za mesto u Top 8 fazi najelitnijeg takmičenja, izabranici trenera Radonjića utakmice u Evroligi posmatraju, jednim delom, i kao vid pripreme za odlučujuće mečeve u regionalnom takmičenju.

Zvezda će večeras u Atini igrati  bez Dejana Davidovca, koji ima određenih zdravstvenih problema, zbog kojih prethodno nije nastupio ni protiv Cibone.

Istovremeno, Ognjen Dobrić se oporavio i biće na raspolaganju stručnom štabu. Fizički, crveno-beli će biti prisutni u prestonici Grčke, međutim misli će im dopirati sigurno do Podgorice u kojoj će već u nedelju igrati možda i najvažniji abaligaški susret protiv Budućnosti u borbi za lidersko mesto pred početak plej-ofa (Zvezda direktno čarterom iz Atine leti za Podgoricu).

– Idemo u Atinu da odigramo najbolje što možemo, da budemo konkurentni protiv tima koji je u dobroj formi. Odigrali su dobar meč protiv Makabija, dok su u domaćem prvenstvu superiorni. Dobili su veliko pojačanje u Hezonji, TJ Brej je takođe stigao, novi trener Odet Kataš je tu i to su krupne promene u odnosu na tim sa kojim smo igrali prvu utakmicu u Beogradu. Što se naš tiče, Davidovac je bolestan, dobra vest je da nije korona u pitanju, i on ne putuje sa nama, svi ostali idu za Atinu – izreferisao je trener Radonjić.

Pomenuti Ti Džej Brej neće nastupiti večeras zbog povrede, a još uvek je upitan Nemanja Nedović koji ima problema sa povredom.

U prethodnom međusobnom susretu Zvezda je slavila u neizvesnoj završnici (74:71).

Bila je to i prva evroligaška pobeda za trenera Radonjića od povratka na klupu crveno-belih.

Srpski klub je opterećen igranjem na svaka dva do tri dana, samo u martu odigrao do sad čak 12 mečeva, a do poslednje utakmice u regularnom delu ABA lige 19. aprila, očekuje ih još 12 utakmica.

I Kuzmić vakcinisan

Zbog igranja skoro na svaka dva do tri dana, uključujući i putovanja, košarkašima Crvene zvezde vrlo je teško da se vakcinišu protiv korona virusa. Ipak, prema saznanjima Danasa, trojica prvotimaca pronašli su način da to urade tokom ove i prethodne nedelje. Ognjen Dobrić i Marko Jagodić Kuridža vakcinisali su se u petak na Beogradskom sajmu; isti potez „povukao“ je i Ognjen Kuzmić što bi trebalo da olakša situaciju u redovima Crvene zvezde koja je zbog infekcije igrača korona virusom dobrano propatila u poslednjih mesec i po dana. Američki košarkaši imaju nešto drugačije principe kada je u pitanju vakcinacija, naročito vrsta vakcine, odnosno proizvođač. Bez obzira na to što je reč o inostranim građanima, oni se mogu vakcinisati u Srbiji jer su na privremenom radu u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari