Misterija davanja golova 1Foto: Starsportphoto

Ako je suditi po viđenom na test utakmicama u Turskoj, ni zimske pripreme nisu ispravile „krive Drine“ u igri fudbalera Partizana. U njenom ofanzivnom segmentu.

Protiv ozbiljnih rivala, kakvi su češki Slovan, poljska Krakovija, ukrajinski Šahtjor i ruska Krila Sovjetov, crno-beli su dali samo dva gola i to oba na istom susretu, a ni dva „hica“ u metu na jučerašnjoj generalnoj probi sa Mladosti iz Doboja (šesta u ligi BiH) ne mogu popraviti loš utisak i učinak branioca Kupa.

Problemi s povredama, raspoređivanje minutaže u cilju testiranja svih snaga i rokade pozicija s istom namenom jesu otežavajuće okolnosti, ali ne mogu da budu opravdanje za to što „parni valjak“ ne stvara tako lako šanse, a još teže ih koristi. Kao u 21 pređenom prvenstvenom kolu, kada su dali 32 gola ili samo 1,5 po susretu, zbog čega su poslednji po efikasnosti u kvartetu najviše rangiranih timova srpske Superlige, s čak 23 pogotka manje od liderske Crvene zvezde, devet manje od drugoplasiranog Radničkog iz Niša i pet manje od svog prvog pratioca Čukaričkog. Transfer krilnog veziste Marka Jankovića u SPAL samo je još više zakomplikovao ovu problematiku, jer kolike god da su bile njegove oscilacije u formi i pristupu poslu bio je u vrhu asistenata, a neretko mu se dešavalo da i on sam pogodi rivalsku mrežu. Dobra vest je što se još kvalitetniji i iskusniji Zoran Tošić konačno ratosiljao zdravstvenih pehova i kao bočni ofanzivac može opet da donosi prevagu, kao prvih meseci povratničkog mandata u Humskoj 1.

Danilo Pantić je od ponovnog dolaska među crno-bele često delovao po boku ili čak kvario protivničke napade kao zadnji vezni, ali problem je to što je povređen i što zbog viška žutih kartona mora da preskoči startnu prolećnu utakmicu. Pomenutim zahtevima mogli bi da odgovore i vezista Nemanja Kosović (češće korišćen u defanzivnom bloku), napadači Nemanja Nikolić i Đorđe Ivanović (ukoliko ne prave društvo „zakucanom“ špicu Rikardu Gomešu), 18-godišnji Armin Đerlek, koji iz raznih razloga još nije opravdao zvanje supertalenta, i dva leta zeleniji Filip Stevanović, kog su viša sila i priličan potencijal „gurnuli“ u prvih 11 većine provera u Antaliji. U teoriji, može i Goran Zakarić da napusti aut liniju i(li), na kašičicu korišćeni, Milan Smiljanić ode bliže šesnaestercu, ali najbolje bi bilo da se ovog važnog posla neko ko je kvalifikovan za isti. Poput 41-godišnjeg majstora Saše Ilića, koji i dalje ima snage za makar jedno poluvreme superligaških mečeva, ali je već dugo van protokola utakmica, U takvoj situaciji Gomešu će biti još teže da ostane četvrti strelac prvenstva (10 golova).

Da ne bude da ništa ne valja, defanziva je izgleda ostala disciplinovana i čvrsta kao jesenas. Bez obzira na najmanje jednu kapitulaciju po meču poslednjih dve nedelje čini se da bi odbrana, predvođena golmanskim znalcem Vladimirom Stojkovićem, mogla da ostane uspešna kao do sada.

Rezultati

Slovan – Partizan 1:0

Krakovija – Partizan 1:0

Šahtjor – Partizan 0:2

Krila Sovjetov – Partizan 0:0

Partizan – Mladost (D) 2:0

„Epidemija“ crvenih kartona

Crno-beli se nisu nadavali golova na prijateljskim susretima, ali zato su vidljivu nervozu (raznih uzroka) platili s čak pet crvena kartona. U svlačionicu su pre vremena morali mladi Radivoj Bosić (protiv Krakovije), iskusni Miroslav Vulićević (Krila Sovjetov), golobradi Zlatah Šehović (na istom meču), centarfori Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš (Mladost).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari