Mitrogol ponovo u Premijer ligi - tamo gde mu je i mesto 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mogao je Aleksandar Mitrović prošlog leta, pa i ove zime, da ode u veći klub od Fulama i u nekoj još jačoj ligi od Čempionšipa, za daleko veće novce, maltretira protivničke golmane, ali je rasni i robusni centarfor iz Smedereva izabrao da ostane na „Krejven kotidžu“ i pomogne ekipi iz predgrađa Londona da se ekspresno vrati u Premijer ligu.

Tamo gde je zvanično prvom strelcu cele Engleske u sezoni 2019/ 2020. i mesto, jer 26 golova u drugom takmičarskom rangu postojbine fudbala ima veću težinu nego isti skor u mnogim drugim evropskim prvenstvima, a popularnog Mitrogola ćemo ponovo gledati u konkurenciji Liverpula, Mančester junajteda, Čelsija, Mančester sitija, Arsenala…

– Čeka nas velika sezona, eto nas opet u Premijer ligi. Vratili smo ovaj klub tamo gde mu je i mesto, moramo da budemo ponosni. Prvo ćemo da se odmorimo i oporavimo, pa ćemo videti šta ćemo – blistao je od sreće ključni prvotimac Fulama posle pobede nad Brentfordom u produžecima finala plej-ofa za popunu PRL (2:1).

Mitrović je taj biti ili ne biti duel započeo kao rezerva, na klupi se nervirao sve do ulaska u 92. minutu, a onda namestio jedan od golova Džoa Brajana, iako je sve do sastavljanja protokola bilo neizvesno da li će uopšte biti u konkurenciji za meč.

– Iskreno, nisam potrčao 13 dana, nisam uopšte trenirao. Radio sam samo u teretani. Trudio sam se da budem spreman za meč. Duplirao sam terapije, kretao se, šetao tri puta dnevno… Nekada u životu morate da rizikujete. Butina me je još bolela, ali smo zajedno odlučili da zaigram i veoma sam srećan zbog pobede, saigrača, menadžera, čitavog kluba, navijača… Ovo je bila jako duga sezona i mi smo radili naporno tokom nje.

On sam malo više od ostalih, o čemu svedoči i njegov pomenuti skor.

– Kada tim igra dobro, ja dajem golove i za sve golove zaslužan je tim. Taktika u ovoj ekipi mi savršeno odgovara, naš tim igra odličan fudbal i ako me saigrači pronađu i dodaju mi loptu – daću gol. Nagrada za najboljeg strelca govori da smo sjajno igrali kao tim – neće zasluge samo za sebe 25-godišniji napadač.

Golovi i mečevi u karijeri

Teleoptik            7/26

Partizan               18/42

Anderleht           44/90

Njukasl 17/72

Fulam   49/100

Srbija    34/55

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari