Mitrović odšepao sa terena 1Foto: Fonet

Na kraju ubedljiva pobeda protiv Karpoša Sokolija (91:70), zadržan perfektan skor u ABA ligi (10/10) pred gostovanje Efesu u Evroligi, mesto startne četvorke Boriše Simanića prvi put u sezoni, gurnuti su u zapećak duela u čijem je epicentru ostala povreda Luke Mitrovića.

Kapiten Crvene zvezde iznenada, bez ikakvog prethodnog kontakta, uhvatio se za list desne noge u nameri da napravi blok na vrhu kapice protivničkog reketa, tačno negde na sredini treće četvrtine, deonice u kojoj je pre godinu dana doživeo tešku povredu čašice kolena takođe u Hali “Aleksandar Nikolić” zbog koje je pauzirao više od šest meseci.

Mitrović je odmah, osetivši bol u listu desne noge, zatražio pomoć. Uz “asistenciju” ljudi sa klupe nekako je izašao sa terena, a zatim je otišao u svlačionicu, do koje se automatski spustio i predsednik Nebojša Čović. Povreda kapitena bila je i osnovni utisak trenera Radonjića na konferenciji posle utakmice.

– Nadam se da Mitrović nije ozbiljnije povređen. Povredio je mišić, otići će na preglede i vrlo brzo ćemo znati koji je stepen povrede i kakva je situacija. Nadam se da neće biti duže van stroja – istakao je crnogorski stručnjak.

Ni slutio nije crnogorski stručnjak da bi Simanićev start u prvih pet mogao da bude usko povezan sa mestom prve “četvorke” koja je sada upražnjena nakon povrede kapitena Mitrovića.

Osamnaestogodišnji tinejdžer Zvezde odigrao je sasvim solidno u uvodnih sedam minuta ubacivši i jednu trojku, međutim timski, crveno-beli su pružili krajnje slabu partiju u prvih 20 minuta izraženu i u rezultatu 38:38.

Tek nakon povrede Mitrovića crveno-beli su pred nešto više od 1.600 gledalaca pokazali zbog čega statistički trenutno imaju najbolju odbranu u Evroligi. Simonović je ponovo zaslužio ovacije sa tribina, Zvezdin reprezentativac ubacio je čak pet trojki, a čitav tim više od 40 poena u poslednjih 12 minuta – više nego dovoljno da crveno-beli zadrže perfektan skor na “ Jadranu”.

Tužan dan za crveno-bele

Tačno pre dve godine ubijen je Marko Ivković Jagoda u Istanbulu uoči evroligaškog meča između Galatasaraja i Crvene zvezde. Sportsko društvo, tačnije predstavnici brojnih sekcija iz Ljutice Bogdana, odali su poštu tragično ubijenom “Jagodi”, dok je na severnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” urađen grafit sa njegovim likom. Tužnog dana setio se i trener Dejan Radonjić istakavši to na konferenciji posle meča sa makedonskim timom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari