Mitrović prva briga Škota 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Selektor Škotske Skot Klark upro je prstom u napadača Srbije Aleksandra Mitrovića kao glavnu opasnost po njegov tim uoči gostovanja u Beogradu.

– Srbija ima kvalitetan tim. Protiv Norveške su izgledali fenomenalno. Imaju nekoliko ključnih igrača, a među njima je napadač Mitrović čiji je skor datih golova za nacionalni tim sjajan. Odličan je u šesnaestercu, ali i van njega. Postigao je veliki broj golova, te moramo posebnu pažnju da obratimo na njega, ali i na momke koji ga „hrane“ loptama. Jedan od njih je Dušan Tadić. Bilo koga da stave na sredinu terena, igra će im funkcionisati – rekao je Klark.

Šef struke Škotske pohvalio je i srpsku odbranu, naročito kapitena Aleksandra Kolarova.

– Imaju odlične krilne bekove i Kolarova u odbrani koji ima više od 100 odigranih utakmica. Tako da, radi se o sjajnom timu. Nisu se direktno kvalifikovali samo zato što su u grupi igrali sa jakim selekcijama poput Portugala i Ukrajine – upozorio je Klark.

O Mitroviću je u superlativu pričao i defanzivac Grant Henli, koji je sa njim zajedno igrao u Njukaslu.

– Bio sam s njim godinama u Njukaslu. Dokazao je u karijeri da je gol mašina gde god da je bio. Ali, tako je kada igrate protiv fudbalera ovog nivoa. To nije ništa novo za nas i nadam se da ćemo uraditi domaći zadatak – zaključio je Henli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari