Mitrović: Stanojevićev Partizan može do finala 1EFE/Glyn Kirk / POOL

Bivši napadač kluba iz Humske veruje da trener i fudbaleri crno-belih nisu rekli zadnju reč u Ligi konferencije.

Aleksandar Mitrović je još jesenas izjavio da Partizan može do samog kraja najmlađeg evropskog takmičenja, a dan posle sjajne partije i pobede u revanšu šesnaestine finala, protiv Sparte, za Mozzart sport ponovio taj svoj izrazito optimistički stav.

„Ostajem pri onom što sam kazao, Partizan može do finala Lige konferencije. Kao Partizanovo dete učen sam da stremim najvišim ciljevima. Nama su trofeji obaveza u svakom takmičenju u kome se pojavimo. Tako smo vaspitavani odmalena i to se ne menja bez obzira na godine, rivala ili status. Čak i da smo se plasirali u Ligu šampiona opet bih isto govorio. Pogotovo u Ligi konferencijea, gde razlike među ekipama nisu drastične. Stvarno svako svakog može da pobedi, tu vidim šansu Partizana“, tvrdi centarfor engleskog Fulama.

Posebne zasliuge za plasman u Top 16 vidi u radu trenera Aleksandra Stanojevića.

„Sve što vidimo ove sezone posledica je njegovog rada. Tačno se primećuje trenerski pečat. Ovaj Partizan je prototip Stanojevićevog fudbalskog opredeljenja: stabilan, agresivan, intenzivan, takmičarski nastrojen. Demonstrirao je značenje pojma ‘čvrsta ruka’. I da, ponoviću, uveren sam da može do finala Lige konferencije. Što da ne? Moramo da verujemo. Znam, možda mu nije bilo pravo posle moje prve prognoze, ali ga i tu razumem, želeo je da rastereti ekipu, fokusira se na prvi naredni meč, što je princip koji uvek daje rezultat“, kaže strelac rekordnog broja golova za naš nacionalni tim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari