Moguća zabrana za sve ruske sportiste na OI 1

Manje od tri nedelje pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru moglo bi da se dogodi da na njima ne gledamo nijednog ruskog sportistu.

 Nezavisna istraga Svetske antidoping agencije (WADA) otkrila je šokantne i do sada nezabeležene napade na integritet sporta i Olimpijskih igara“, navodi se u pisanoj izjavi predsednika MOK-a Tomasa Baha i nastavlja: “ Stoga, MOK neće oklevati da donese najrigoroznije moguće sankcije protiv bilo kog pojedinca i organizacije“. Prema izveštaju, ruska državna antidoping agencija godinama je krila prave rezultate doping testova ruskih sportista. To se dešava od 2011. godine, nastavilo se tokom olimpijske 2012. godine, potom i na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, ističe se u izveštaju.

Prema navodima pojedinih medija, WADA je zatražila od MOK-a da razmotri zabranu učešća na Olimpijskim igrama za sve sportiste iz Rusije.

Inače nedavno je zbog doping skandala u atletici Međunarodna atletska federacija dozvolila  samo Darji Klišinoj, skakačici u dalj, i Juliji Stepanovoj, koja se takmiči na 800m, da se takmiče na predstojećim Olimpijskim igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari